реклама

реклама

Перший на Черкащині фестиваль писанкарства, який зібрав представників 16 ОТГ області, відбувся в суботу в Мокрокалигірській об’єднаній територіальній громаді на Катеринопільщині.

10

– Писанкарство як вид мистецтва поширений у багатьох народів світу, – наголошує голова Мокрокалигірської ОТГ Вікторія Пипа. – З писанками і крашанками пов’язано безліч легенд, повір’їв, звичаїв, традицій, обрядів. У передвеликодні дні ми зібралися тут, щоб представити свої громади і показати майстерність наших жителів. Торік, коли ми з головами ОТГ Черкащини відвідали Закарпаття, я побачила гарну виставку, присвячену писанкарству, перед тамтешньою обласною адміністрацією. Мене дуже вразив колорит і сімейна обстановка того дійства, і я ще тоді вирішила зробити схоже дійство на території нашої громади. Дякую головам ОТГ Черкащини, які підтримали мою ініціативу.

Учасники фестивалю «Писанка-2019», який пройшов у сільському парку Мокрої Калигірки, представили вироби декоративно-ужиткового мистецтва, пов’язані із Великоднем і, насамперед, писанки.

– Якогось одного переможця фестивалю ми не визначили, – сказав у коментарі «Прочерку» член журі і меценат фестивалю Олександр Коваленко. – Кожен учасник був оригінальним і цікавим у чомусь своєму. Тож відзначили всіх.

Численні гості фестивалю мали можливість переглянути концертну програму, яку представили колективи ОТГ області.

1

6

5

2

4

9

7

3

8

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100