реклама Делікат

Сьогодні політики і ЗМІ чекали двох помпезних події. Перша – проведення сесії обласної ради і друга – відкриття пам’ятника Симоненку. Обидві події відмінили, оскільки голова облдержадміністрації Сергій Тулуб поїхав у відрядження до столиці.

Образ нині покійного поета Василя Симоненка немов переслідує якийсь злий рок. Друга спроба відкрити сьогодні пам'ятник Василю Симоненку знову не вдалася. На сайті Черкаської облдержадміністрації з'явилося повідомлення про те, що відкриття (як і сесію облради) перенесли на завтра.

Пам'ятник Василю Симоненку міг нарешті бути відкритим сьогодні. Якби знову не політика...

Пам'ятник Василю Симоненку міг нарешті бути відкритим сьогодні. Якби знову не політика...

У прес-службі Черкаського міськвиконкому кажуть, що не знають деталей, пов’язаних з перенесенням події. Мовляв, зателефонували з облдержадміністрації і сказали, що відкриття переноситься.

У свою чергу, прес-секретар губернатора Оксана Химич повідомила “Прочерку”, що Сергій Тулуб поїхав у відрядження.

Мер Черкас разом із командою різношестих політиків сьогодні вранці інспектував новоупорядкований сквер Поезії

Мер Черкас разом із командою різношестих політиків сьогодні вранці інспектував новоупорядкований сквер Поезії

-  Так, він у відрядженні. Щодо пам'ятника, то його відкриють завтра, - пояснила Оксана Химич.

– Сергій Тулуб у Києві. Він у відрядження поїхав. Мабуть, до Президента, – говорить «Прочерку» бютівець Анатолій Бондаренко. – Мені вчора пізно ввечері зателефонував керівник апарату і повідомив, що сесія переноситься.

Тим часом, за неофіційною інформацією між вчорашньою партійною конференцією Партії регіонів та відміною сесії облради і відміною відкриття пам'ятника є певний логічний зв'язок.

Не всі регіонали готові підтримати Валерія Черняка?

Не всі регіонали готові підтримати Валерія Черняка?

Мовляв, під час конференції (яка, до речі, була закритою для ЗМІ) “регіоналам” не вдалося дійти згоди щодо кандидатури на посаду голови облради. Це дуже засмутило Сергія Тулуба, який хотів, щоб на сесії всі одностайно проголосували за кандидатуру Валерія Черняка, а потім у перерві було заплановане відкриття пам'ятника, на якому голова ОДА мав бути разом зі свіжоспеченим головою облради. Оскільки такий сценарій було поставлено під сумнів на партійній конференції, то сесію перенесли на завтра.

Чи є доля правди у подібних припущеннях? Деякі новоспечені депутати облради повідомили «Прочерку», що насправді кандидатуру Черняка на посаду голови облради регіонали підтримали одноголосно. Інші депутати – заперечують.

– Щодо вчорашньої партійної конференції регіоналів, то чув, нібито там по кадрам попрацювали: зокрема, з президії виключили Вадима Льошенка та ще деяких заступників, – говорить Анатолій Бондаренко.

– Я знаю, що між Льошенком і Тулубом виник конфлікт. Бо Вадим Льошенко сам розраховував на посаду голови обласної ради. Але про глибину конфлікту мені невідомо. Може з цього приводу Сергія Тулуба і викликали в Київ. Адже за Льошенком ціла група людей стоїть, – говорить депутат багатьох скликань Любов Майборода. – Та я вчора мала розмову з Тулубом і сказала, що особисто маю намір балотуватися на цю посаду як депутат чотирьох скликань, яка виграла вибори по найбільшому округу! Сподіваюся, що завтрашнє засідання сесії обласної ради все вирішить.

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 VASKO 17.11.2010 08:53
Чого б ;-) не провести рейтингове голосування за списком, до якого включити всіх депутатів обласної ради 8) , що виношують бажання обійняти посаду голови ради. Переможець цього голосування і має очолити раду. Але цей варіант можливий лише в демократичній державі. :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 ПЕГАС 16.11.2010 14:47
*** - навіщо він мучить Черняка? Ну не можна головного лікаря найбільшої лікарні перетворювати на домашнього песика і примушувати ходити на задніх лапах. Сергіє Борисовичу, дайте спокій людині. Бо у Черняка теж може манечка початись - відчує себе Наполеоном.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100