реклама
Sucurity Police

реклама

Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Черкаси на 2011 рік прийняли на сьогоднішній сесії депутати Черкаської міської ради. Опозиція заявила, що проти такої програми, оскільки вона не має конкретних цифр.

– Ми пропонуємо програму без конкретних сум по видатках, оскільки їх ще слід обговорити протягом січня, звести всі показники, визначити пріоритетні речі, а тоді затвердити в остаточному варіанті. Суми коштів зараз не обговорюватимемо, – повідомив під час обговорення Програми міський голова Черкас Сергій Одарич.

Ось це опозицію якраз і обурило найбільше.

– Фракція «Батьківщина» не голосуватиме за документ, оскільки, на наш погляд, не можна приймати програму без конкретних цифр на кожну дію. Це вперше за 4 роки нам пропонується програма без цифр. Але ми розуміємо, що зараз програма буде прийнята, бо є більшість. Тож Партія регіонів і Вільні демократи нехай і беруть відповідальність за її прийняття, – заявила голова фракції «Батьківщина» в міськраді Наталія Коваленко.

У перерві сесії Сергій Одарич пояснив журналістам, чому в програмі соціально-економічного розвитку міста немає цифр.

– Сьогодні не ще можна остаточно сказати про пріоритети програми соціально-економічного розвитку, про них можна буде говорити, якщо матимемо конкретні кошти на їх реалізацію. Програма соціально-економічного розвитку в теперішньому її вигляді передбачає перелік основних напрямків, за якими буде вестися робота. Але яким з них буде надано пріоритет у фінансуванні, ми визначимо через місяць при розгляді бюджету розвитку і розподілі коштів на капітальні видатки, – зазначив мер.

На його думку, основним завданням для міста на наступний рік є скоротити видатки і при цьому зберегти всі функції і послуги, які місто надає. Тому, запевнив міський голова, буде переглянута структура виконавчого комітету міськради і виконавчих комітетів районних у місті рад.

- У результаті аналізу ми з‘ясували, що більше 80 людей з 600, які працюють в апараті управління районів і міста, виконують функції, які жодним чином не позначаються на житті міста. Фактично, це перекладання папірців з одного столу на інший. Тому наступного року ми плануємо провести реорганізацію апарату управління. Те ж саме стосується оптимізації видатків по галузях освіти і охорони здоров’я. Місто виконує окремі функції області: зокрема, утримує школу-інтернат. Тому я звернувся до начальника Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Івана Шарапи із проханням передати цю спеціалізовану школу на утримання обласного бюджету. Так само це стосується дитячої міської лікарні, яка протягом всього часу свого існування надає, фактично, послуги обласної дитячої лікарні, тобто лікує дітей області за кошти міського бюджету. І з введенням в експлуатацію в І кварталі наступного року обласної дитячої лікарні, безумовно, значна частина видатків ляже на бюджет області. Отож, наступного року ми зможемо скоротити непродуктивні видатки. Другий основний наш пріоритет – це благоустрій: дороги, тротуари, освітлення вулиць… Також у пріоритеті – відновлення будівництва, прийняття генерального плану міста, створення умов із залучення будівельних компаній, реалізація програми доступного житла, - пояснив міський голова.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 sladmaks 30.12.2010 15:14
:sigh: Так зачем спешить? Ведь это не программа, а только намерения.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100