реклама

реклама

Шанування наших національних і духовних символів набуло останнім часом надзвичайно емоційного та змістовного окрасу. Ми торкаємося народних традицій з тремтінням і повагою, відчуваючи глибоко в душі міцний сакральний зв’язок.

56

Травневий календар має в собі чудове свято – Всесвітній день вишиванки. Започаткований у 2006 році, цей день вдягає українців в їх надзвичайно красиве, святкове і барвисте, повне доленосного сенсу національне вбрання.

2022 рік закарбує в душі України болючі і суворі шрами, але Східноєвропейський університет ім. Рауфа Аблязова і Фаховий коледж СУРА не втрачають можливість навіть в ці часи долучитися до  заходів присвячених Дню вишиванки.

57

Неймовірні враження колективу Університету і Фахового коледжу СУРА подарувала цього року геніальна черкаська майстриня Олександра Теліженко. Ії вишиті твори наповнені глибинним історичним і культовим змістом. Олександра Василівна розповіла своїм відвідувачам багато цікавого і мудрого, розкрила зміст і сенс елементів і візерунків своїх вишиванок.

58

Особливе враження справили на поціновувачів народних традицій рушники. Вони, у виконанні творчої майстерні Теліженко, є справжніми літописами і оберегами. Рушники уособлюють долю українського народу, як в її поодиноких постатях, як, наприклад, рушники «Шлях Тараса», або  «Роксолана», так і в загальній історичній та космічній ретроспективі. Рушник – це закодований шлях, який Україна пройшла і ще пройде.

59

Торкнутися серцем національних духовних скарбів дозволяє українська вишиванка. Тому, колектив Східноєвропейського університету і Фахового коледжу СУРА, з особливою душевною спрагою одягнув вишиті сорочки 19 травня 2022 року.

60

Багатьох наших студентів і співробітників не було з нами в цей день, тому, що вони стали на захист нашої Батьківщини, комусь таки вдалося викроїти хвилинку, щоб разом з університетською сім’єю серед добрих друзів зафільмувати і запам’ятати День вишиванки 2022.

Із своїм побратимом по ТрО привітав Університет кандидат наук, проректор Віталій Коваль.

61

Алі Хамідуллін - студент Східноєвропейського університету СУРА, навчається на спеціальності менеджмент. В лавах збройних сил він бере участь як бойовий медик, маючи за плечима досвід оборони Донецького аеропорту 2014 року.  Отримавши поранення в боях в районів Попасної, Алі повернувся до дому для лікування.

62

День вишиванки подарував всім хвилини радості, підкреслив нашу впевненість в перемозі і дав змогу ще раз з гордістю заявити всьому світу – ми Українці і ми непереможні!

64

Про це повідомляє пресслужба Східноєвропейського університету.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100