реклама

реклама

У День Незалежності черкащан у Долину троянд манив духмяний і запашний аромат борщу. П’ять команд, представники КП «Дирекція парків», ГО «Молода громада», ТРЦ «Любава», Черкаського навчального центру ДПСУ «Оршанець», Черкаського державного технологічного університету змагались за першість.


Це вже втретє «Дирекція парків» влаштовує фестиваль «Сила борщу». Цьогоріч частування відбувалися у рамках «Черкаської смакоти», яка вже вп’яте радує шлунки та шлуночки черкащан. Серед гастрономічних новинок – борщ із вугрем. Усі тонкощі приготування такого борщу знають працівники ТРЦ «Любава».

— Ми беремо участь у фестивалі вперше. Особливість приготування у тому, що ми додаємо в нього японський вугор і обходимося без цибулі, яку традиційно кладуть у борщ, – запевняє Андрій Бойко, сушеф «Японахата».


З-поміж інших команд привертає увагу Черкаський навчальний центр ДПСУ «Оршанець», адже біля багаття – чоловіки. А тим часом сором’язливі представниці слабкої статі ріжуть зелень у борщ. Цього року вихованці «Оршанцю» вперше беруть участь у фестивалі.

— Ми готуємо традиційний український борщ із квасолею на свинних реберцях, – зазначає старший інструктор їдальні «Оршанцю» Ольга Миколаївна. – Подаватимемо з пампушками з часником.


Студенти Черкаського державного технологічного університету на чолі з викладачами також вперше варили борщ на фестивалі. Біля їхнього казанка красуються чорнобривці.

— Наш борщ – туристичний, той, який легко зварити у похідних умовах, не маю нічого, окрім казанка, набору продуктів і ложки. М’ясні продукти – копчені реберця і тушонка – дають навар. Імеретинський шафран, звичайні чорнобривці, сало, буряк, корінь селери – додають аромат. А кислі яблука завершують смак. Все обсмажуємо в казанку і заливаємо водою. Результат пробуджує апетит! – так рекламує борщ своїх вихованців Андрій Крижанівський, викладач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи ЧДТУ.


А команда КП «Дирекція парків» готує борщ із… півня! За словами директора КП «Дирекція парків» Олександра Радуцького цьогорічний фестиваль більш комфортний для людей.

 


— Для проведення фестивалю ми обрали інше місце – центральну галявину Долини троянд, а також поставили дерев’яні столи, щоб було зручно обідати. Мені приємно, що цього року борщ варять учасники не лише минулих років – представники ГО «Молода громада» та КП «Дирекція парків». До фестивалю долучилися також новачки – ТРЦ «Любава», Черкаський навчальний центр ДПСУ «Оршанець», а також Черкаський державний технологічний університет.


На задоволених обличчях черкащан рясніли ситі посмішки. А переможцем фестивалю став Черкаський державний технологічний університет, який за свій борщ із чорнобривцями зібрав 1047 гривень! «Оршанець» нагодував містян на 680 гривень. На третьому місці – команда ТРЦ «Любава» – 498 гривень. Четвертими стали представники «Дирекції парків» – 378 гривень, а «Молода громада» зі 285 гривнями – на п’ятому місці. Отримані кошти передано до дитячого будинку «Малютка», інформує офіційний сайт черкаської «Дирекції парків».

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Серафима 27.08.2013 11:07
А у Радуцького є санітарна книжка?
А якщо люди потруються, захворіють.
Може у Радуцького є якесь інфекційне захворювання? Заради піару наражати людей - ЧЕРКАЩАН - на небезпеку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Loki 27.08.2013 10:06
Петух на фото выглядит так аппетитно, что.....хочеться курить. А угря зря перевели. Копчёный он непревзойдён. А так как его коптят прибалты, на основе старинных фамильных рецептов в своих приватных коптильнях на маленьких хуторках спрятанных в лесных чащах - пальчики всегда облизываеш! Даже гамбурґский фишмаркт, отстаёт от них по качеству в приготовлении этого деликатесса.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100