реклама

реклама

Учора в Черкасах під будівлею обласної прокуратури та Будинком правосуддя відбувся мітинг новоствореної організації «Організований захист громадян». Це перша масова акція цієї організації, яка зареєстрована 28 січня. Акція не набула особливого розголосу в громадськості. А деякі опитані нами черкаські активісти, учасники і організатори багатьох акцій на захист громадян, взагалі не були поінформовані про подібне дійство.


Голова правління «ОЗГ», адвокат Ігор Хмельницький каже – члени організації вимагають притягнути до відповідальності правоохоронців за фальшування кримінальних проваджень відкритих відносно представників організації.

– Це буде сугубо правозахисна організація, що виступатиме за захист конституційних прав членів цієї організації. У правоохоронних органах, судах продовжують порушувати закони, а наші правозахисники писали відповідні скарги. Зокрема, ми надавали двом членам нашої організації допомогу, бо вони постраждали від неправомірних дій співробітників УБОЗу, отримали тілесні ушкодження, їх змушували надавати неправдиві свідчення. Вони писали скарги в прокуратуру та справа затягується. Тож юристи склали заяву про злочин, подали в прокуратуру, щоб терміново розпочалося розслідування, – розповів Ігор Хмельницький.

У свою чергу, практично ніхто з опитаних нами черкаських активістів не знають про таку організацію як «Організований захист громадян». Так, керівник «Самооборони Майдану» Олег Скалько у коментарі «Прочерку» дивується, чому багато хто з новоявлених організацій намагається використовувати символіку майдану для вирішення своїх питань.

– Я про «ОЗГ» нічого не знаю, та бачив як вони мітингували, принісши під будівлю обласної прокуратури покришки. Навіщо це? Це немов підміна цінностей. Крім того, зауважу, що декого з цих мітингувальників ми могли бачити по той бік барикад в часи Революції Гідності. Тож наша організація з такими не співпрацюватиме, – каже Олег Скалько.

Цікаво, що в прокуратурі повідомляють: ніяких вимог мітингувальники не ставили, а просто прийшли засвідчити наявність такої організації в області, тобто «засвітитися».

У той же час власні джерела повідомляють, що в організації «Організований захист громадян» є не зовсім законослухняні громадяни. На відповідний запит в управління МВС України в Черкаській області ми отримали наступну відповідь:

«Співзасновник та керівник організації 34-ох річний уродженець міста Донецьк Ігор Хмельницький, юрист. Другий співзасновник - житель 38-ми річний житель міста Черкас Михайло Козлов Був засуджений за ст. 117 (1994 рік) та у 1998 році за ч. 2 ст. 144 КК (видавництво 1962 року), і певний період часу відбував покарання в місцях позбавлення волі».


Однак сам Ігор Хмельницький, заявляє, що правоохоронці надають невірну інформацію. Мовляв, вирок по громадянину Козлову не вступив у законну силу.

– Його по багатьох статтях виправдали! А мітинг, зокрема, був і по його справі! – зазначає Хмельницький, звинувачуючи УБОЗ у фальшуванні даних проти Козлова. – Тож це підштовхнуло нас до створення цієї організації.


Голова правління «ОЗГ» пообіцяв і в подальшому проводити подібні акції.

Замість фото використані стоп-кадри з сюжету телекомпанії РОСЬ.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #50 гражданин 23.09.2021 19:38
граждане стреляют в друг друга не взирая на детей и окружающих решая вопросы без суда и следствия -что это как не гражданская война.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #49 - 22.09.2021 11:32
нема вашого козлова вже
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #48 Игорь 20.10.2019 16:24
Видел я эти сюжеты,на тему отжима собственности у граждан-по решению "ручного судьи" и такого же "ручного нотариуса",в исполнении "адвокатской знаменитости" прикрытой гномами "слободкинского авторитета" из "ОЗГ"..-ВПЕЧАТЛЯЕТ ТОЛЬКО ПРИЕЗЖИХ!Раззуй те буркала люди,вся эта контора- банальное и циничное прикрытие-благих намерений,коими устлана дорога в преисподнюю!Гля ньте на эти рожи внимательно,по которым давно уже СВД плачет,и ваши сомнения будут оправданы полностью!-ДЛЯ ТРЕЗВОМЫСЛЯЩИХ И ПОРЯДОЧНЫХ,КОТО РЫМ НЕ БЕЗРАЗЛИЧНО БУДУЩЕЕ ДЕТЕЙ И ВНУКОВ НАШИХ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #47 Игорь 20.10.2019 14:02
Проти свавілля правоохоронців кажете:-У мента денег не хватало,так "районный авторитет" ... ему со своего кармана добавил,чтобы тот смог все-таки усадить свою ментовскую задницу в уютное кресло начальника,-не "за просто так" конечно!Теперь с уверенным пролетарским размахом можно барыжить наркотой,да жилье отжимать "на продажу" у зашедших "за захистом" громадян.-О КАКОЙ БОРЬБЕ ВЫ ТОЛКУЕТЕ КЛОУНЫ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #46 Мишабык 04.09.2018 02:41
Цитую Виталий:
Был знаком с ними с юнности.Моральные уроды,наркоманы и бандиты.

Поддерживаю полностью! Знаю об этой шайке очень многое, даже самому заявление на них писать за их беспредел приходилось, но увы, его (Дзюбы/Козлова) адвокаты-вскукареки, по всей видимости, имеют завязки в прокуратурах, убопах, пр. ...не раз его отмазывают, даже от коллективных заяв. Но! Раз уж эта шайка дуралеев уже до таких безмозглых пиар-кампаний дошла, видать скоро им кранты;)) Там в шайке одни трусы, нарики и отморозки. Михась их сам в своё время всех и присадил на зелье. На счету этих красавцев отжим недвижимости, транспорта за псевдодолги и не одна загубленная жизнь.
Мишка! Не грусти! Эх, заживешь в новом полицейском государстве;) Сидеть то хоть научился?! Авторитет хеВров;) и остальных подельничков-олигофренов прихватишь пара$у нюхать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #45 Виталий 17.12.2017 19:58
Был знаком с ними с юнности.Моральные уроды,наркоманы и бандиты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #44 Игорь 30.05.2015 02:46
Группа ГО «ОЗГ» https://vk.com/club87902325 самый читаемый паблик города! И мы это доводим!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #43 Игорь 30.05.2015 02:42
. Усі ми знаємо, що непереборне бажання нашої «народної влади» залишитися на своїх «підігрітих» місцях, бере гору над будь – якими етичними,мораль ними та врешті - решт людськими якостями.
В світлі останніх новин, які активно «тролять» нашу організацію, наша команда отримує чергову порцію ентузіазму – про нас говорять,отже ми на правильному шляху.
Звертаємо особливу увагу на те, що в мережі інтернет, від недавнього часу , активно «розмножуються» статті, коментарі, які начебто відправлені від імені керівництва ГО «ОЗГ». Просимо всіх учасників групи, а також тих, хто читав,бачив будь-яку сумнівну інформацію, розміщену на «фейкових» сторінках нам.
Оскільки ми ведемо відкрито розмову з усіма державними органами, не вдаючись до крайнощів, було б цілком СПРАВЕДЛИВО ,щоб останні діяли таким же способом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #42 МВС 30.04.2015 20:16
Цитую Бэтмэн:
Друга частина:Читаю і розумію, що більшість коментуючих любе та поважає правоохоронців, суддів, прокурорів за все добре і світле, що вони зробили і роблять, за майдан, небесну сотню, Крим, Донбас. В нашій країні їде війна гинуть люди, і паралельно ми чуємо про тих хто начеб-то бориться з корупцією, як вони крадуть гроші з держ бюджету, засуджують не винних, вимагають гроші з населення. Кому цікаво подивитись на результат їх роботи, сходіть подевіться на яких авто їздять та де вони проживають, як ведуть себе вони та їхні діти. Це я про прокуратуру, судди, СБУ, МВС, ви все зрозумієте.
Цей текст для розумних, не дуже гострим можна не читати! Хлопцям з ОЗГ: “Дорогу осилит идущий” тому не звертайте увагу, і робіть свою справу, чекайте в гості, хочу познайомитись! :lol: :lol: :lol:

ппіди та пороби розумник! цікаво де ви бабло берете. за які бабки куплена бора Са3535 і чія вона, в піонера такий самий номер на шкоді, тільки серія різна :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #41 7 30.04.2015 20:12
Цитую Бэтмэн:
Відповідь дуже проста, адвокат на якого льють багно правоохоронці, якого ненавідять судді, якому заздрять конкуренти, від якого починають тримтіти ноги у прокурорів, це той хто вам потрібен. Якщо вам вдалося такого знайти - тримайтися за нього обома руками.
Данна стаття та коментарі деяких осіб визивають тільки усмішку. Також в мене виникло
багато питань. Якщо всі на данному сайті знають, що цей Хмельнцький та Козлов злочинці, чого не прийтягнете до кримінальної відповидальност і? Та звідки ви знаєте? Мабуть більшість тих хто коментує представники органів, які або професійно не компетентні, щоб спіймати, або брешете, як завжди!

так опера и следаки их и садят, а судди и прокуроры их выпускают. не смешите. что вы мелите, ловили его очень много но бабло верхам побеждает зло
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100