реклама

реклама

Як «Прочерку» повідомили власні джерела, департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА скасував тендер на будівництво приміщення обласного центру екстреної медичної допомоги із диспетчерською з формулюванням «немає потреби».

DSC_0099

На сьогодні Черкащина – єдина область, яка ще не має такого центру.

У департаменті «Прочерку» інформацію про скасування конкурсу підтвердили, пояснивши, що «виникли певні обставини», які викликали необхідність переглянути умови тендеру, а формулювання «немає потреби» обрали як найбільш нейтральне. На запитання, про які обставини йдеться, працівники департаменту пояснили, що в частини членів тендерного комітету виникли сумніви щодо реальності пропозицій деяких учасників конкурсу. Так, при проектній вартості робіт близько 56 млн грн один із учасників запропонував виконати їх за 36 млн 117 тис грн, що, на думку фахівців, навряд чи реально. Тож було запропоновано внести зміни в умови проведення тендеру, доповнивши їх антидемпінговою частиною.

Фахівці, які професійно відповідають за проведення тендерних процедур, пояснили «Прочерку», що демпінгування при проведенні конкурсу – досить поширена практика. Таким чином учасники тендерів домагаються визнання себе переможцем, після чого розпочинають перемовини про збільшення оплати своїх послуг – законодавство не виключає такої можливості. Це, однак, не означає, що подібна ситуація мала місце саме у випадку з конкурсом на будівництво центру екстреної медичної допомоги.

На прохання «Прочерку» прокоментувати ситуацію заступник директора департаменту Андрій Липкань пояснив:

– Формулювання про відсутність на цей момент потреби в проведенні тендеру не означає, що така потреба не виникне в майбутньому. Фінансування будівництва передбачене на жовтень, і ми ще маємо час провести тендер. Думаю, в умови проведення тендеру буде внесено зміни, і його буде оголошено знов. Не виключаю, що це станеться впродовж тижня.

У департаменті вважають, що є всі шанси вже цього року провести тендер у суворому дотриманні законної процедури, підписати договір із переможцем, ввійти в будівництво і освоїти кошти з Державного фонду регіонального розвитку, виділені на цей рік. Загалом будівництво розраховане на три роки. Працівники обласного центру екстреної медичної допомоги в коментарі «Прочерку» повідомили, що нове приміщення планують спорудити в Черкасах на розі вулиць Академіка Корольова і Сумгаїтської.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100