реклама

реклама

Сьогодні на території Черкаського аеропорту представники різних служб спільно відпрацювали можливе прибуття на територію області людини, хворої на коронавірусну інфекцію.

IMG_20200303_150442

– Завдання цих навчань – відпрацювати злагодженість всіх служб, які можуть бути задіяні в даній ситуації, – заявив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Лесюк. – За легендою, автомобіль везе пасажирів від Борисполя до Черкас, і дорогою виявлено, що в громадянина підвищена температура тіла, були ознаки ГРВІ. На основі цієї легенди відпрацьовуємо, що хто має робити.

DSC_0652

За словами фахівців, є алгоритми, що в разі виявлення хворої людини слід залучити національну поліцію, обробити транспорт. Також є питання, як ізолювати людей, що контактували з хворим?

– Якщо людина приїхала вже до нас і має певні ознаки захворювання, то ключовою фігурою тут є сімейний лікар. Сімейний лікар радить, куди звертатися, чи взагалі звертатися та як поводитися. Якщо є можливість тим, хто перебував з хворим, самоізолюватись вдома, як це було з родиною в Західній Україні, то це добре. Якщо ні, то людина буде відповідним транспортом доставлятися до медичного закладу. Однак примусової масової ізоляції не буде. Якщо людина перебуватиме вдома, то просто треба робити вологе прибирання, провітрювати приміщення та часто мити руки, – роз’яснив Юрій Лесюк.

Щодо безпосередньо хворих, то їх, у разі виявлення, будуть відвозити швидкою допомогою у один із закладів, що визначений в області як опорний, для надання саме такого виду медичної допомоги.

IMG_20200303_145714

Навчання проходило саме в аеропорту, а не в іншому місці Черкас, щоб не посіяти паніку серед населення.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Іван 04.03.2020 15:43
А ті пацанчики, то фахівці зібралися такі? чи це група підтримки одного з качків-професорів, який там ошивався?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 правда 03.03.2020 18:29
Так а де ж толя? :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100