реклама

реклама

Відбулась перевірка Старобабанівської виправної колонії № 92 на дотримання прав засуджених чоловіків, які відбувають у ній покарання. Про це повідомила пресслужба Офісу Омбудсмана.

«В дисциплінарному ізоляторі виявлено засудженого схильного до суїциду з тілесними ушкодженнями, які не зафіксовані в медичній та не обліковані в службовій документації, що вказує на порушення прав засудженого на охорону здоров’я. В медичній частині установи — в ізоляторі хворих на туберкульоз, виявлено хворого в’язня, якого не відправили до лікувальної установи. В палаті відсутнє штучне освітлення та доступ до питної води, що свідчить про жорстоке чи таке, що принижує гідність, поводження або покарання", - йдеться у повідомленні.

Фото 1 СВК-92

В Офісі Омбудсмана уточнили, що медична частина установи має ліцензію на провадження діяльності з медичної практики однак, декларацій, укладених засудженими з лікарем, моніторинговій групі не пред’явлено. Не у всіх засуджених з інвалідністю наявні індивідуальні програми реабілітації.

"Всупереч вимогам кримінально-виконавчого законодавства, в обробному цеху підприємства установи розкидано металеві пластини і не упорядковано виробничий інструмент — молотки, долото, металеву лінійку, які не промарковані, що свідчить про відсутність обліку та можливість їх використання для власних потреб, або пристосування для нанесення тілесних ушкоджень іншим засудженим", - зазначили у правозахисній інституції.

Фото 2 свк-92

Крім того, всупереч приписам ст. 8 Закону України «Про охорону праці», засуджені, які працюють на виробництві колонії, неповною мірою забезпечені спецодягом та засобами індивідуального захисту згідно з встановленими нормами. Так, на момент візиту, виявлені засуджені, які працювали у виробничому цеху установи на ручній обробці граніту і не мали ні спецодягу, ні захисних окулярів.

Фото 3 СВК-92

"Після завершення візиту монітори провели робочу зустріч з керівництвом установи та вказали на виявлені порушення. За результатами моніторингового візиту готується звіт і будуть направлені відповідні акти реагування", - наголосили в Офісі Омбудсмана.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100