реклама

реклама

16 березня 2021 року представники Черкаського державного технологічного університету на чолі з ректором ЧДТУ Олегом Григором побували у Черкаському художньому обласному музеї на відкритті персональної виставки, присвяченої 70-річчю відомого українського митця, заслуженого художника України Миколи Теліженка.

cad1442baa8c182eec0600bdaa12428e_XL

Ректор ЧДТУ Олег Григор, висловивши щирі слова привітань із ювілеєм Миколі Матвійовичу, придбав витинанку із серії “Затоплені села”, щоб подарувати громаді Черкас авторську роботу майстра народного мистецтва, у якій відтворена любов до рідної землі, закарбована невмируща історія Черкащини, закодована “родова пам’ять”.

Ректор ЧДТУ Олег Григор прагне, щоб черкасці та гості міста, у будь-який час, завітавши до Художнього музею, могли бачити цей витвір мистецтва, адже саме Микола Теліженко здійснив справжній прорив у розвитку витинанки, піднявши його від хатнього рукомесла до образотворчої монументальності. Роботи Миколи Теліженка, кожна з яких унікальна, вражають глибоким проникненням у сутнісні основи буття українського народу і національну самобутність його культурної спадщини.

Про це повідомляє пресслужба ЧДТУ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100