реклама

реклама

Черкаський державний технологічний університет став членом Асоціації кавказьких університетів, яка об’єднує 172 заклади вищої освіти в різних країнах.

630_360_1616996326-2410

Підписання документів про членство відбулося в Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

«Ми стали 172-им членом Асоціації кавказьких університетів. Така співпраця передбачає обмін досвідом, обмін студентами, передовими академічними досягненнями. Це також крок до визнання наших дипломів іншими країнами», – розповів ректор ЧДТУ Олег Григор.

За його словами, ректори вищих навчальних закладів, які входять до Асоціації, зустрічаються що два роки для обміну досвідом. На останній зустрічі в Стамбулі було 150 ректорів. Наступна ж може пройти в Черкасах.

Президент Асоціації кавказьких університетів Рамазан Коркмаз у цьому зв'язку зазначив: «Ми раді, що Черкаський державний технологічний університет долучився до плеяди вищих навчальних закладів нашої Асоціації з 15 різних країн. Ми реалізуємо науково-освітню співпрацю за різними напрямками між ВНЗ з Туреччини, США, Азербайджану, Грузії, Ірану, Казахстану та інших країн. Скоро, найімовірніше наприкінці року, плануємо на базі ЧДТУ провести симпозіум».

Асоціація кавказьких університетів створена у 2011 році. Як зазначається на її сайті, з українських вищих навчальних закладів до неї входять Чернігівський національний технологічний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет, Таврійський національний університет, Східноукраїнський національний університет.

Фото: Ольга Будник. Укрінформ

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Освітянин 29.03.2021 13:52
Новина супер, якщо врахувати, що ЧДТУ провалив атестацію МОН по технічним (!!!) наукам, і отримав категорію В (найнижчу) по соціо-гуманітарним наукам. В умовах війни керівництво ЧДТУ підриває обороноздатніст ь крайни, готуючи низькокваліфіко ваних інженерів для оборонної промисловості
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100