Кілька тижнів у ЗМІ обговорюється тема придбання сучасного обладнання для онкодиспансеру. Йдеться про кілька варіантів: лізинг та концесія. На останній сесії обласної ради депутати не підтримали проєкт рішення про купівлю лінійного прискорювача за договором концесії в межах державно-приватного партнерства. Тоді депутати заявляли, що це питання достатньо не вивчене, в залі лунали різні пропозиції, зрештою рішення не прийняли. Яка ситуація зараз дізнавалися журналісти “Прочерку”.

– На сьогодні це питання всебічно опрацьовує юридичне управління обласної ради і ми продовжимо його обговорення під час робочих нарад та в режимі постійних комісій разом із депутатами, аби вийти на сесію з узгодженим проєктом рішення, - прокоментував голова обласної ради Анатолій Підгорний.

75069645_3198839583521997_8867341607616118784_o-675x380

Очільник обласної ради зауважує, що оптимальним для Черкащини є придбання такого обладнання саме за допомогою фінансового лізингу. За його словами, лише цьогоріч у Львівській та Чернігівській областях прийняли рішення про купівлю такого обладнання в лізинг, ще опрацьовують цей варіант у Запорізькій обласній раді.

– Три різні обласні центри із різними бюджетами та станом медичного закладу. Проте у кожній із цих областей, як і в нас, є потреба в сучасному лікуванні онкології й важливо це зробити оперативно й у законний спосіб. Щоб за допомогою цього обладнання можна було пролікувати хворих із мінімальним ризиком ураження здорових клітин. Не менш важливо, щоб прискорювачем розпоряджалися саме в онкодиспансері і за допомогою отриманих коштів НСЗУ не лише поступово погашали кредит, а й розвивали заклад. Тепер щодо придбання медичного обладнання за концесійним договором. Прикладів успішних угод у сфері охорони здоров’я майже немає. Про це заявив голова комітету з питань охорони здоров’я нації Михайло Радуцький. Річ у тім, що оформлення такого договору може тривати до 3,5 років аби погодити документи та провести конкурс. Зараз напрацьовуються пропозиції спрощення концесії. Але поки цього не сталося і лінійний прискорювач повинен запрацювати в Черкаському онкодиспансері не через 3 роки, а вже з початку наступного. Якщо ж законодавство буде допрацьоване, зможемо таким чином придбати  другий лінійний прискорювач, - додав очільник обласної ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Людмила 28.04.2021 21:38
У Сумах прискорювач придбали ускладчину: бізнесмени,обла сний бюджет та бюджети ОТГ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Лизинговые концессионеры! 28.04.2021 18:35
А кто будет этот ваш коллайдер обслуживать? Два коллайдера, обслуживать. Мальчик в трусиках такие вещи не потянет. Его только вместо мишени можно разпять. (понятно, шо речь идёт о традиционном распиле, а не о эксплуатации. От муфельной печи до ускорителя - размаха шаги саженьи!)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100