реклама

реклама

Основними причинами стрибка захворюваності на коронавірусну хворобу, який спостерігається на Черкащині в останні дні, стала велика скупченість людей під час культурно-масових заходів до Дня Незалежності, а також нехтування черкащанами засобами індивідуального захисту.

IMG_20200831_153046


Про це повідомила директорка Обласного лабораторного центру МОЗ України в Черкаській області Людмила Кравченко.

Як зазначила начальниця управління охорони здоров’я ОДА Лариса Кошова, скупчення людей спостерігається також у медичних закладах – діти проходять медогляди перед початком навчального року, незважаючи на те, що вже не раз повідомлялося, що це мають робити лише першокласники. Якщо ж у школі вимагають все-таки надати довідку, Лариса Миколаївна рекомендує обмежитися відвідуванням педіатра.

Наразі лікувальні заклади, які надають допомогу хворим на COVID-19, на Черкащині заповнені на третину. Про всяк випадок в області готують лікарні так званої другої хвилі, які надаватимуть допомогу в разі заповнення лікарень першої хвилі. До другої хвилі віднесено Першу міську лікарню Черкас, дитячу міську лікарню Черкас, Смілянську міську лікарню і центральні районні лікарні: Канівську, Городищенську і Корсунь-Шевченківську.

За словами начальниці управління освіти і науки Черкаської ОДА Ольги Чепкої, наразі всі заклади освіти області повідомили про готовність до початку навчального року. Разом із тим, батьки виявили випадки невідповідності між цими даними і реальним станом навчальних закладів. Тому наразі управління проводить додатковий моніторинг.

В усіх закладах освіти Черкащини навчальний рік почнеться очно. Дистанційне навчання запроваджуватимуть лише на два тижні в класах, де буде виявлено дитину або вчителя, хворого на коронавірус. Якщо ця людина контактуватиме з учнями декількох класів, на карантин можуть піти всі ці класи або й уся школа.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Роман 01.09.2020 22:49
Поліція! АУ!!! Ви де? Чому не виконуєте свої функції? Де реакція щодо організаторів «культурно-масових заходів до Дня Незалежності», котрі не забезпечили дотримання правил карантину? Де штрафи за «нехтування черкащанами засобами індивідуального захисту»? Чи будемо діяти за принципом «Зробимо все від нас залежне, щоб таки перейти до червоної зони»?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100