реклама
Sucurity Police

реклама

Проєкт «Херсонський центр розвитку громад» почав працювати в Умані.

scfq9fvtg37wtlqb8egz

Про це пише «УманьNews.City».

Проєкт об’єднав Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» (соціально-технологічні проєкти розвитку), БО «Благодійний фонд «Це Крафт» (торгівельна платформа крафтових і локальних продуктів українських ремісників) і ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» (розробка стратегій ефективного розвитку підприємництва та економічного розвитку громад).

Засновники Центру Юрій Антощук, Павло Ярмій і Вікторія Кулакова мають великий досвід регіонального розвитку та успішного виконання грантових проектів. Попри окупацію, центр розвитку громад продовжує благодійну діяльність на Херсонщині, але через пряму загрозу життю засновники змушені призупинити свою роботу.

Вікторія Кулакова розповіла, що партнери нове місце для життя і діяльності знайшли в Умані. Мають офіс, встановили контакти з місцевим громадським активом і місцевою владою. Презентували свою діяльність і запросили небайдужих до співпраці.

Вікторія Кулакова представляє в Умані всіх трьох співзасновників. Вона розповіла про те, що земляки об’єдналися в один «Херсонський центр розвитку громад» щоб бути сильнішими і більш важливими для донорських організацій.

У планах роботи – системна допомога Херсонській області у період тимчасової окупації, відновлення та розвиток Херсонської області у період деокупації та післявоєнний час, допомога у релокації бізнесу та громадського сектору на підконтрольну Україні територію, співпраця з місцевою владою, громадським сектором, бізнесом в рамках компетенцій експертів Центру, гуртування переселенців з Херсонщини.

Наразі частина команди залишається на окупованій території і продовжує там благодійну діяльність, ті хто виїхали – шукають можливості допомогти землякам, підтримати їх морально і конкретною допомогою.

Зараз на Херсонщині потрібні ліки, продукти харчування і засоби гігієни для збіднілих людей. В особливо важкому становищі перебувають підопічні диспансерів і будинків пристарілих.

Окрім реалізації своїх прямих проектів і бізнесу в Умані, херсонці готові допомагати розвивати Уманщину, адже мають унікальний досвід розвитку громад, окремих структур і бізнесів, напрямків, стратегій.

Сама Вікторія привезла з собою в Умань Благодійний фонд «Це Крафт», який є одночасно торгівельною платформою крафтових і локальних продуктів українських ремісників. 50% прибутку підприємства йде у Благодійний фонд «Це Крафт», інші 50% реінвестуються у підприємство. Таким чином створюється Спільнота творців, до якої відтепер люб’язно запрошують приєднатися і крафтових виробників Уманщини.

Докладніше про роботу фонду і контакти – ТУТ.

o_1g4upm91fi4k1j5h1t4svcc1qt12i

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100