реклама

реклама

Перше заняття корейського клубу відбулося в Черкаській обласній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка. Близько 40 черкащан, яких зацікавила культура і мова Південної Кореї, прийшли на зустріч з викладачами та організаторами, пише Суспільне.

aa9e42be8d599421

Переселенці з Мелітополя, корейці Джон Джемін та Олена Лім організували курси, на яких навчатимуть корейської мови та розповідатимуть про корейську традиційну й сучасну культуру Південній Кореї.

Заняття розпочали зі знайомства з культурою, історій про видатних людей та досягнень країни — продемонстрували ролик про Корею. Учасників ознайомили з економікою країни, мистецтвом та культурою. Зі слів викладачки Олени Лім, Корею називають країною східного етикету. Тому відвідувачів насамперед навчили правильно вітатися.

За допомогою оплесків визначили переможницю конкурсу. Нею стала черкащанка Дар'я. Дар’я вивчає корейську мову три роки, тому продемонструвати свої знання було не складно:

"Мені сподобалася культура Кореї. Я цікавлюсь дорамами, раніше слухала музику, то мені це подобається. Це — мій шанс вивчити мову й побачити людей, які вивчають корейську, повчити разом із ними", — розповіла дівчина.

Черкащанка Єлізавета Барілко розповіла, що вивчає корейську мову менше ніж рік. На курси прийшла, аби поліпшити свій рівень знань:

"Я почула корейську мову і закохалася, побачила її письмо, мені дуже сподобалось. Мені здається, цей курс — гарна можливість опанувати корейську мову і знайти людей, які також зацікавлені в цьому".

На першому занятті викладачі розповіли про тхеквондо — бойове мистецтво, олімпійський вид спорту та національний вид спорту в Південній Кореї. На урок прийшли вихованці секції таеквондо.

d53be4389ea11b95

Зі слів викладачки, в Черкасах, як і в Мелітополі, цікавість до занять найбільше виявила молодь.

"Ми будемо не лише мову викладати, звісно, неможливо вивчати мову, не вивчаючи культуру. В нас буде і культура. І, звісно, ми хочемо, щоб це було таке місце, де молодь може збиратися і спілкуватися, знаходити друзів. Близько двох із половиною місяців триватиме курс, доки ми не пройдемо програму", — розповіла Олена Лім.

Співорганізатор корейського клубу Джон Джемін родом із Південної Кореї. В Україні проживає близько десяти років. За його словами, майже сім місяців жили в окупації у Мелітополі, тому, коли переїхали до Черкас, навіть не сумнівались, що мають продовжувати свою місію і ділитися знаннями.

"Мені дуже хотілося б донести й розповісти більше про Корею молодим людям донести. Навчити їх чогось корисного, культурі, щоб це було їм на користь", — розповів Джон.

Новим викладачам іноземних мов у бібліотеці раді, розповіла завідувачка відділу літератури іноземними мовами Олена Гаркуша.

"Така мова як корейська у нас вперше звучить. Ми любимо поширювати якісь знання, інформацію про країни, культуру, літературу, і люди краще пізнають країну, коли спілкуються з носіями мови", — прокоментувала бібліотекарка.

Заняття в обласній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбуватимуться щосуботи о 12 годині.

реклама

Коментарі  

 
+11 #1 Цой 07.02.2023 16:14
О! Эта школа подойдет "будущему мэру" В.Евпаку. А то они с семьей почему-то дистанцируются от родной корейской культуры. ..........................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100