реклама
Sucurity Police

реклама

Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжує здійснювати посилений державний санітарно-епідеміологічний нагляд за об’єктами питного водопостачання області на виконання Указу Президента України, рішень Ради національної безпеки і оборони України, відповідних доручень Держпродспоживслужби України.

vodopostach_10

За минулий тиждень фахівці служби взяли участь у проведенні 13 перевірок, комісійних обстежень об’єктів централізованого та нецентралізованого водопостачання. Порушення санітарних норм та правил виявлено на 10 з них.

Так, при плановій перевірці водогону Ковтунівської сільської ради Золотоніського району виявилося, що відсутні паспорт на джерело питного водопостачання, висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи на документацію щодо виробництва питної води, не дотримуються режими господарювання у зонах санітарної охорони джерел питного водопостачання. При позаплановій перевірці КП «ВодГео» м. Сміла – не виконані вимоги припису попередньої планової перевірки. Під час комісійних обстежень локальних водогонів закладів загальної середньої освіти сіл Мельниківка, Костянтинівка, Куцівка, Тернівка, Сердюківка, Попівка, Пастирське  виявлені порушення правил утримання зон санітарної охорони джерел водопостачання. При плановій перевірці громадських криниць КП "Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне управління" м. Корсунь-Шевченківський – не представлені результати лабораторних досліджень води питної, не організовано періодичне знезараження води.

За результатами зазначених перевірок на керівників підприємств водопостачання, закладів освіти накладено 9 штрафів на загальну суму 2771 грн, направлено приписи щодо усунення виявлених порушень.

Питання забезпечення населення якісною та безпечною питною водою знаходиться на особливому контролі Держпродспоживслужби області, повідомляє пресслужба підприємства.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100