реклама
Sucurity Police

реклама

Що являє собою сучасний медіапростір, чи актуальні нині стандарти журналістики, як знайти зерно правди в інформаційному хаосі. На ці та інші питання шукали відповідь у Черкаському державному технологічному університеті, де проходило блог-кафе «ЗМІни у стандартах журналістики: маніпуляції та різнобічність подачі інформації».

010

Про це інформує пресслужба вишу.

Це перше блог-кафе у межах мініпроєкту «Блогерство та журналістика: різнобічність інформації у питанні війни» Дениса Цюри —  амбасадора Програми по відновленню порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир в цифровий час». На Черкащині проєкт упроваджують спільно ЧДТУ та громадська організація «Центр соціальних комунікацій».

Учасники зустрічі отримали нагоду дізнатись більше про  стандарти журналістики у сучасних ЗМІ і навіть проаналізувати їх дотримання, подискутувати на тему актуальності та авторитетності у медіасфері як засобів масової інформації, так і блогів. Окрім того, обговорили тонкощі орієнтування в медійному просторі та розглянули конкретні приклади маніпулятивного викладу інформації, особливо в матеріалах політичної тематики. Також спробували уявити, якою могла б бути будь-яка виборча кампанія, якби на час її проведення раптово зникли всі ЗМІ.

«Коли створював свій мініпроєкт, перше, що спало на думку у контексті миру і війни — засоби масової інформації. Мою увагу давно привертало явище різнобічного відображення війни в Україні не лише серед українських та російських медіа, а й західних. Аби одразу не звертатись до питань ідеології, політичних позицій та інших провокативних тем, я вирішив привернути більше уваги до проблем маніпуляцій у ЗМІ та інформаційної війни. На мою думку, в питанні досягнення миру значно більше уваги потрібно приділяти саме критичному мисленню, адже воно гарантує тверезе та здорове сприйняття інформації»,  —  пояснює свій вибір теми блог-кафе та мініпроєкту в цілому амбасадор Денис Цюра.

Така тематика неабияк зацікавила учасників блог-кафе. То ж уже від другої зустрічі, яка запланована в межах мініпроєкту «Блогерство та журналістика: різнобічність інформації у питанні війни», чекатимуть ще більше кейсів та ще більш активних дискусій.

Блог-кафе — публічні майданчики роботи амбасадорів проєкту «Мир в цифровий час», мета якого — сформувати можливості порозуміння для лідерів громад в Україні, посилити в суспільстві ідеї діалогу заради примирення як важливої умови сталого розвитку країни, її європейської інтеграції. На Черкащині пройде десять таких заходів.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

main

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100