реклама

реклама

Аби попередити та виявити випадки незаконних рубок, браконьєрства та інших лісопорушень працівники державної лісової охорони постійно, згідно окремо встановлених графіків, патрулюють ліси Черкащини. Так, упродовж 2021 року в лісгоспах області функціонувало 34 мобільні рейдові групи з охорони лісів від лісопорушень, провели 1201 рейд, склали 45 протоколів та актів по незаконних рубках деревини загальним обсягом 93,1 кбм.

DSC_10495454

Шість справ по незаконних рубках передано до правоохоронних органів. Окрім того, протягом минулого року складено 174 протоколи за порушеннях правил полювання, 134 – за засмічення лісів та за порушення правил пожежної безпеки в лісах.

У лісових насадженнях держлісгоспів встановлено 72 фотопастки, лісівники періодично міняють їх місце розміщення у лісових масивах. При потребі також використовують 21 квадрокоптер. Всі автомобілі державної лісової охорони обладнані GPS-трекерами, а працівники мають при собі засоби фото та відеофіксації.

Варто додати, що держлісгоспи налагодили співпрацю з правоохоронними органами щодо здійснення спільних заходів у напрямку недопущення лісопорушень та незаконних рубок, а також попередження порушень лісомисливского законодавства.

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Роман 13.01.2022 23:43
34 мобільні групи, 1200 рейдів???? І 93 кбм незаконних рубок??? А незаконного лісу "гуляє" по місцевих пілорамах 30% від заготовленого лісу!!! То хто краде ліс?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100