реклама

реклама

Якщо у Харкові або в Києві люди розуміють, що повітряна тривога може бути пов’язана зі значними пошкодженнями міської інфраструктури і жертвами серед населення, то на Черкащині ставлення до повітряних тривог не завжди належне.

Табурець

Про це в інтерв’ю телеканалу ВІККА заявив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

– Ми живемо в регіоні, над яким постійно пролітають оперативно-тактичні ракети ворога. Тому, коли в нас лунає повітряна тривога, це означає, що певна кількість бойової зброї злетіла у повітря або випущена з літаків ворога. Ракети летять над територією області, і ми не знаємо, де кінцевий пункт їхнього призначення, куди ворог завдає удару. Тому ми мусимо оповіщувати, щоб не було випадків, як це сталося в Західній Україні, коли всі службі відреагували на повітряну тривогу як на «навчальну», а в результаті було уражено телевежу, аеропорт... Коли лунає повітряна тривога, ми повинні бути готові до того, що ракети полетять не на Київ чи Івано-Франківськ, а призначені для ураження об’єктів саме критичної інфраструктури Черкащини, – сказав Ігор Табурець.

Очільник області також пояснив, чому повітряні тривоги іноді бувають дуже тривалими, по кілька годин.

– Ми отримуємо попередження як по системі цивільного захисту, так і по системі Повітряних сил ЗСУ. Коли ці попередження збігаються, у нас спрацьовує система оповіщення. Відбій оголошується тоді, коли ми бачимо, що ракети, які вилетіли з акваторії Чорного моря або з Білорусі, досягають своїх цілей, – сказав Табурець. – Надалі ми будемо точніше відпрацьовувати моменти, пов’язані з командою «Відбій повітряної тривоги!»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100