реклама

реклама

Торік, як і до цього, усіх охочих посвячували в козаки, однак не всі згоджувалися отримати по спині батогом (за традицією посвяти)

Торік, як і до цього, усіх охочих посвячували в козаки, однак не всі згоджувалися отримати по спині батогом (за традицією посвяти)

У квітні історичний клуб «Холодний Яр» збирається провести заходи з вшанування Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака та його осавула Юрія Горліса-Горського, а також отамана Чорного Ворона. Про це «Прочерку» повідомив президент історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль.

У неділю, 17 квітня, о 10.00 розпочнуться вшанування Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака та його осавула Юрія Горліса-Горського, автора документального роману «Холодний Яр».

Збір о 10.00 в с. Мельники Чигиринського району.

На головній вулиці села Мельники (Холодноярській) на повороті на вулицю братів Чучупаків буде виставлено пікет, який вказуватиме дорогу до могил Головного отамана Холодного Яру та закатованих козаків-холодноярців, де відбудеться панахида.

Далі план такий:

10.15 – 11.15 – панахида на могилі Василя Чучупака та братській могилі холодноярців.

11.30 – 12.00 – покладання квітів до пам’ятника Героям Холодного Яру та до пам’ятника Юрію Горлісу-Горському (в центрі с. Мельники, біля школи).

12.15 – 13.15 – покладання квітів до меморіалу Холодноярським героям та меморіальний мітинг (околиця с. Мельники, 400 м праворуч від Креселецького лісництва)

13.30 – 14.30 – реконструкція бою холодноярців з більшовиками (400 м праворуч від місця проведення мітингу).

15.00 – 15.30 – освячення зброї на берегах Гайдамацького ставу (неподалік Мотриного монастиря, табличка Монастирський став).

15.45 – 16.30 – поминальний обід.

16.45 – 17.30 – екскурсія до дуба Максима Залізняка.

За день до цього, 16 квітня опівдні в селі Розумівка Олександрівського району, що на Кіровоградщині, відбудеться вшанування отамана Чорного Ворона.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100