Безымянный Загалом, підводячи підсумки, ми констатуємо те, що вибори Президента України відбулися в конкурентний спосіб, коли боротьба між кандидатами переважно відбувалася в межах чинного законодавства з дотриманням базових міжнародних стандартів організації демократичного конкурентного вільного виборчого процесу з метою подальшого чесного підрахунку голосів виборців.

Незважаючи на поляризацію медіа і політизацію окремих органів місцевого самоврядування й державної влади на місцях, в жодного суб’єкта виборчого процесу не було монополії на здійснення комунікації з виборцями. Що також підтверджується і фактами належного реагування органами правопорядку на інформацію про виборчі порушення, а також, на нашу думку, вперше позитивної тенденції попередження правопорушень, які могли би мати місце, якби суспільство не отримало інформації про підготовку тих чи інших фактів потенційних зловживань, які не були реалізовані в повній мірі.

Із повним текстом заяви Громадянської мережі ОПОРА щодо попередніх результатів спостереження на виборах Президента України 31 березня 2019 року можна ознайомитись за посиланням.

Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі ОПОРА, черкащанка.

* Коментар для сайту ОПОРИ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100