Хочу прокоментувати сутичку, яка сталася 24 травня під час мітингу черкаської опозиції як колишній правоохоронець (хоч ви знаєте, що колишніх правоохоронців не буває). Обласна влада повідомляла, «між учасниками акції виникла сутичка». Ну, нехай це буде на совісті влади. Чи всі, хто був задіяний в сутичці, були учасниками акції – покаже час і розслідування…

Як діяла міліція і як вона повинна була діяти, виходячи з даної ситуації?

Ніде не заявлено, що похід опозиціонерів від Театральної площі до Соборної – незаконні дії. Тобто дії були в рамках закону. Наступне. Чому міліція повідомляє, що «між учасниками акції та невідомими особами виникла сутичка»? Міліція повинна була затримати усіх її учасників. Як потерпілу сторону – хлопців, яких збили з ніг і били, так і тих, хто спровокував конфлікт. Що роблять міліціонери насправді? Вони затримують потерпілих і саме на них надягають браслети. А як же зачинщики конфлікту? Правоохоронців було більш ніж достатньо, щоб затримати і тих. Однак, вони і цього не роблять. Це каже про те, що це була запланована акція за участі і зі спонукання міліції. Якби були затримані обидві сторони, можна було б з’ясувати, чи були особи, що спровокували конфлікт, учасниками акції , чи ні.

Тому вважаю абсолютно нормальною заяву опозиції про те, що конфлікт, який виник після мітингу, був провокацією.

По-друге, якщо міліція так діяла, слід звернутися до прокуратури, щоб таки встановити цих осіб, фото яких поширила опозиція. Хто це такі? І чому вони так діяли? Я, у свою чергу, звертаюся до заступника начальника Управління громадської безпеки УМВС в Черкаській області Івана Корсуна, до начальника начальника управління громадської безпеки УМВС у Черкаській області Володимира Іващенка з проханням розібратися в ситуації. Бо і відеозаписи опозиції, і відеозаписи, які є, в кінці-кінців, у міліції, засвідчують, що міліція діяла неправильно. Я не хочу сказати, що це були непрофесійні дії. Тому що у тих правоохоронців, що були присутні під час сутички – достатній професійний рівень. Значить висновок наступний – була відповідна команда діяти саме так. Той, хто віддавав таку команду, вчиняв злочинну дію, і той хто її виконував, вчиняв також злочинно. Тому прокуратура повинна вжити відповідні заходи.

Я почитав на сайті міліції їх коментар стосовно цієї події. Там пишуть, що «проводиться дослідча перевірка». Але це було станом на 24 травня. Станом на сьогоднішній день жодних інших заяв від міліції і прокуратури немає. А станом на сьогодні вже має бути порушена кримінальна справа. Бо ті дії, що виникли у момент завершення мітингу – потасовка – відбулися в громадському місці. А це хуліганство. Повинна бути порушена кримінальна справа і всі учасники конфлікту повинні бути встановлені: хто прав, а хто винен. Це було б по закону.

Я б хотів порадити пану Дерновому (начальнику УМВС України в Черкаській області – Ред.), як колишньому колезі і колишньому другу (на жаль) так не діяти. Бо рано чи пізно за це прийдеться відповідати. Бо слухати вказівки зверху – це одне. А приймати рішення на місці – це інше. Коли я керував обласною міліцією і СБУ в Черкаській області, то чи хоч раз міліція вийшла з подібними акціями проти Партії регіонів? Чи забороняла міліція опозиційним силам на той час кудись їхати? Чи забороняла виїзд автобусів? У всі часи є відповідні вказівки від верхів. Я від пана Луценка, який сьогодні перебуває за гратами, отримав не одну службову догану за непокірливість. Тому пану Дерновому потрібно поступати аналогічно. Він є захисником прав і інтересів жителів Черкащини, а не певного клану.

Микола Каплій, генерал міліції, колишній начальник Управління МВС у Черкаській області та в.о. начальника УСБУ регіону.

Нині обіймає посаду голови виконкому обласної організації партії «Наша Україна»

реклама

Коментарі  

 
+8 #17 Сусик 05.07.2015 17:03
Цитую О.ЧУПРИНА:
Написано в 2011 році,а актуально і сьогодні.І будуть відповідати!!!


Почитаешь иж заплакать хочеться, а тем более проголосовать на очередных выборах за борца "за справелдивость". А может пан Каплий расскажет из личного опыта, как в 2004 объявлял в розыск "бандыта" начальника ГАИ Корсуна? А через полтора года назначил его к себе заместителем? Но уже начальника УВД и куратора того же ГАИ. Вы думаете может Корсун поменялся? Нет, он стал вымагать взяток еще больше. Может именно за это пана Каплия и наградили именным автоматом Калашникова.
Может кто знает, сколько человек в области имеют такие "награды"? Скоро патриотов именными танками награждать будут.
Или расскажет как раскрыто дело кредитной спилки "Империя? А там исчезло 50 миллионов денег вкладчиков, а это по тому курсу доллара без малости 10 миллионов долларов а потом хозяйка этой спилки загадочно умерла в СИЗО
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #16 закинувдідневод 05.07.2015 16:37
Скоро вибори, однако. Не сидиться Каплію на березі. Знову десь випливе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #15 Макар 05.07.2015 13:44
Ошибки нужно смывать кровью!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Людмила 05.07.2015 13:41
Цитую О.ЧУПРИНА:
Написано в 2011 році,а актуально і сьогодні.Дерновий і йому подібні повинні відповідати за свою ганебну діяльність,а не отримувати пенсію в державі,яку ганьбили.І будуть відповідати!!!

Я согласна,но возникает вопрос:"Почему не названы и до сих пор не наказаны все те, кто прямо или косвенно виноваты в побоище активистов, и вроде бы власть другая,пришедша я к власти на крови наших побратимов,а воз и ныне там?"Ответ очевиден,а именно, гнилая сущность настоящей власти не изменилась,это те же шакалы только перекрасившиеся .Возьмём ткаченко-это же одного поля ягода и мы ждём от этой особи каких либо телодвижений?Только люстрация и причём поголовная!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #13 незнайка 05.07.2015 11:51
реформы начинаются тогда когда заканчиваются ДЕНЬГИ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 О.ЧУПРИНА 05.07.2015 10:01
Написано в 2011 році,а актуально і сьогодні.Дерновий і йому подібні повинні відповідати за свою ганебну діяльність,а не отримувати пенсію в державі,яку ганьбили.І будуть відповідати!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Бувший 04.07.2015 22:20
Цитую Каплій Олена:
Мій дідусь,за правду,те що він робить я вважаю правильно.


А шо ж він такого він робить, дитинко???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #10 Каплій Олена 04.07.2015 12:48
Мій дідусь,за правду,те що він робить я вважаю правильно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Helen 01.06.2011 08:25
Ну если уж милицейские чины такого ранга так заговорили,то это что-то значит!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #8 Мирослав 31.05.2011 19:07
Миколо Васильовичу, Ви знали на що йшли. Зграя не пробачить вам відступництво і буде на кожному кроці гавкати, поливаючи вас брудом. А Ви робіть своє діло -викривайте донецьку кримінальну мафію. На те ви і генерал :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100