БерезаньЯГ-e1518769814995 В Україні стартувала земельна децентралізація. Із 1 лютого на загальнодержавному рівні розпочався процес передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Відтак об’єднані тергромади, яких на сьогодні в Черкаській області 26, зможуть розпоряджатися землями сільгосппризначення, що розташовані за межами населених пунктів.

Нині Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області проводить інвентаризацію земель для встановлення площі, що буде передана громадам відповідно до плану-графіка. Зі свого боку ОТГ на сесії мають ухвалити рішення про звернення до Держгеокадастру області про передачу земель у комунальну власність і подати відповідне клопотання. Для організації ефективної співпраці обласний Держгеокадастр підписав із усіма громадами меморандум, у якому узгоджено всі кроки виконання цих робіт.

Після отримання державних земель у комунальну власність громади самостійно вирішуватимуть питання щодо надання землі в оренду чи власність. Сподіваюся, їхні рішення сприятимуть розвитку сільськогосподарського виробництва та залученню інвестицій.

Відзначу, стан передачі земель об’єднаним територіальним громадам  висвітлюється на спеціальному порталі: otg.land.gov.ua. Для отримання оперативних консультацій із цього питання від фахівців Держгеокадастру запроваджено функціонування гарячої лінії 0 800 502 528.

Ярослав Березань, заступник голови Черкаської облдержадміністрації

* З офіційного сайту ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100