433738301_25030968483215033_8247774690243823424_n Роздвоєні життя, радість і біль, гордість і сум, розбиті серця - так щодня почуваються українці за кордоном...

Син уперше святкує день народження з друзями - вони кидаються кульками з водою, лунає веселий сміх, а я читаю про те, як в Одесі з-під завалів дістають дитину...

Донька виступає на змаганнях з гімнастики, я пишаюся, що вона дійшла до штату, а між виступами стежу, куди летять ракети, і питаю друзів, як вони, чи близько, чи гучно...

На великодні канікули приїхала старша донька, ми так рідко бачимося тепер, їдемо на суші і в кіно, а в новинах бачу, що на Черкащині загроза балістики, і я все ще усміхаюся зовні, але всередині все завмерло...

Коли знайомі питають, чи мої рідні в Україні у безпеці, я щоразу кажу, що в Україні немає безпечних місць. І так буде доти, доки імперському монстру не пообрубують щупальці.

На Україну щодня летять ракети і шахеди, Конгрес знову і знову відкладає розгляд пакету з допомогою Україні, та самі американці в розмовах часто почуваються ніяково.

"Мені соромно, що ми не допомагаємо більше. Я ж розумію, що ціна зволікання - це життя українців", - каже мені лікарка, бо за останні два роки розмови про війну стали звичною частиною візиту.

Коли незнайомі американці, чуючи українську, питають, звідки я, і дізнаються, що з України, кажуть: "Ви такі хоробрі. Ми також маємо робити більше".

Мій приятель, колишній військовий, який воював свого часу в Афганістані, більш відвертий і радикальний: "Ми б не мали боятися путіна і мали б відправити в Україну військових. росія не спиниться, поки її не розіб'ють удома".

Діаспора в Україні користується кожною нагодою, щоб нагадати, що Україні потрібна допомога США, і потрібна чимшвидше, щоб зберегти чимбільше життів. Тож сподіваємося, що конгресмени не відтягуватимуть і проголосують нарешті законопроєкт з допомогою Україні.

письменниця зі США родом з Черкас

опис з "ФБ"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #2 Чип 01.04.2024 09:05
Багато хто зараз вважає за краще любити Батьківщину здалеку.І по різному бьються серця за океаном і у бомбосховищах..."Ми повинні робити більше" Але ж не робите...А балачками не зарядиш гармату або пускову ППО. Правду казав покійний пан Москаль,що "Ви зрозумієте, що йде війна тільки коли бомба й...... на вашому городі"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 побратим 31.03.2024 23:53
Розуміємо вас
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100