14 жовтня 2023 року в м. Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проводила федерація “Комітет пауерліфтингу України” (Ukrainian Powerlifting Committee - UPC).

1

Як зазначив Президент федерації UPC Богдан Юрійович Воробей, цей Всеукраїнський турнір відбувся і став важливою подією в світі спорту, оскільки на помості зібрав понад 160 атлетів, чого вже давно не було через карантин та війну. Він підкреслив, що турнір був значний не тільки за кількістю учасників, а і за якістю виступів. Не дивлячись на те, що не всі атлети реалізували свій потенціал, були встановлені рекорди України, Європи та світу.

Він подякував нашим воїнам-оборонцям, хто щосекунди стоїть на захисті нашої держави і крок за кроком наближає перемогу. Багато спортсменів федерації UPC зараз на передовій, всі учасники та судді  горді тим,  що мали змогу виступати на одному помості з такими людьми. Зокрема, віце-президент федерації Олександр Погасій служить у збройних силах та боронить нашу державу. Вічна слава усім силам оборони України!

Також Богдан Юрійович Воробей висловив слова подяки усім, хто підтримав федерацію у проведенні турніру, і, зокрема, Григорію Петровичу Душейку за незмінну і міцну підтримку федерації у проведенні турнірів та підтримку наших воїнів.

На відкритті турніру з вітальним словом виступив голова Іркліївської територіальної громади Писаренко Анатолій Миколайович, який передав вітання від віце-президента федерації UPC Душейка Григорія Петровича, що фінансово підтримав цей турнір, та подякував федерації UPC оргкомітету, суддям, секретарям, асистентам за плідну роботу з підготовки та проведення турніру, а спортсменам за участь та довіру федерації UPC. Також він висловив вдячність всім захисникам за їхню відданість та мужність, за те, що завдяки їм та усім Збройним Силам маємо змогу проводити такі турніри. Низький уклін нашим воїнам!

 2

Черкаські богатирі ретельно готувались та взяли участь в змаганнях за Кубок України  UPС 2023. Спортсмени СК “Черкаські богатирі” щиро вдячні за можливість представляти Черкащину на всеукраїнських турнірах Почесному Президенту клубу - Душейку Григорію Петровичу. А свої перемоги богатирі традиційно присвятили спортсмену клубу, який захищає Україну в лавах Збройних сил, Онищаку Ігору.

Богатирі в підсумку здобули 21 нагороду Кубку України 2023 UPC, в т.ч. 12 перших місць. Спортсмени СК “Черкаські богатирі” здобули такі нагороди:

1) Боєчко Владислав - категорія майстри (50-54), аматори, вагова до 100 кг: жим лежачи (150 кг) - 1 місце; екстремальний жим – 1  місце KA 20,141; жимове двоборство – 1 місце 170 Б.

2) Губа Микола - категорія open, аматори, вагова до 82,5 кг: підйом штанги на біцепс (80 кг) - 1 місце; екстремальний жим – 2 місце KA 18,473. Здобув 2 місце з підйому штанги на біцепс в абсолютній категорії.

3) Відняк Дмитро -  категорія open, аматори, вагова до 110 кг: станова тяга (240 кг) - 2 місце; двоборство (395 кг) - 2 місце; пауерліфтинг (575 кг) - 3 місце.

 3

4) Ярмоленко Роман - категорія оpen, аматори, вагова до 82,5 кг: підйом штанги на біцепс (70 кг) - 2 місце.

5) Ніколаєва Анна - категорія оpen, аматори, вагова до 60 кг: жим лежачи (65 кг) - 1 місце; екстремальний жим – 1  місце KA 23,705; жимове двоборство – 1 місце 69 Б.

6) Лоленко Сергій - категорія оpen, аматори, вагова до 100 кг: підйом штанги на біцепс (65 кг) - 3 місце; жим лежачи (142,5 кг) - 3 місце; екстремальний жим – 2  місце KA 12,579; жимове двоборство – 1 місце 154,5 Б. Сергій виконав нормативи кандидата в майстри спорту по підйому штанги на біцепс та жим лежачи.

7) Даниленко Сергій - капітан команди, категорія майстри (45-49), аматори, вагова до 110 кг: пауерліфтинг (605 кг) - 1 місце; двоборство (405 кг) - 1 місце; жим лежачи (155 кг) - 1 місце; станова тяга (250 кг) - 1 місце.

Завершальним турніром федерації UPC та спортивного клубу «Черкаські богатирі» у цьому році буде «Незламна Україна 2», який відбудеться 10 грудня 2023 року. Це буде благодійний турнір, на якому всі зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ.

СК “Черкаські Богатирі”

реклама

Інші матеріали по темі:

bigmir)net TOP 100