Підводячи підсумки 2019-го року, можна з впевненістю сказати: рік, що минає став для чорнобаївських пауерліфтерів СК «ВІКІНГ» в цілому дуже насиченим та успішним. Один з наймасовіших регіональних турнірів відкритий Кубок Києва та Київської області з пауерліфтингу та окремих вправ UPС, який відбувся цими вихідними, став черговим доказом вправності спортсменів і приніс в їхню скарбничку перемоги, як в абсолютній першості, так і цілу низку медалей різного гатунку.

вікінги1

Звичайно тут не можна не сказати про вклад президента СК «ВІКІНГ» Григорія Душейка, який взяв на себе питання забезпечення найбільш витратної частини видатків клубу. Він не тільки фінансує спортивні поїздки на змагання, забезпечує учасників формою та інвентарем для повноцінних тренувань, а й виступає меценатом турнірів. А його особиста присутність на всіх без винятку чемпіонатах, ентузіазм, помножений на організаторські здібності, і є свого роду запорукою успіху команди силовиків.

Тож, один з наймасовіших регіональних турнірів, по закінченню якого зазвичай підводяться підсумки року, зібрав майже двісті спортсменів, які змагалися у двохстах п’ятидесяти номінаціях. Чудові виступи вже іменитих представників силового виду спорту дали можливість вікінгівцям збагатитися досвідом і навчитися чогось нового. Також захід запам’ятався великою конкуренцією, запеклою боротьбою за призові місця, яка тривала до останнього.

Загалом одинадцять чорнобаївських пауерліфтерів, серед яких три дівчини, вибороли три нагороди в Абсолютній першості, десять золотих, чотири срібних і одну бронзову медалі. Саме безперервний тренувальний процес та велике бажання кожного з учасників дозволили показати їм такий результат, на який і самі часом не розраховували.

Та найбільш приємною подією для команди став кульмінаційний момент - церемонія нагородження.

Спеціальну відзнаку комітету пауерліфтингу України «За вагомий внесок у розвиток пауерліфтингу та за колосальну підтримку спортсменів у їхніх досягненнях» отримав один із постійних спонсорів федерації, президент СК «ВІКІНГ» Григорій Душейко.

вікінги2

Титул «Спортсмен року 2019» серед чоловіків Аматорського дивізіону федерації UPC вдруге поспіль дістався капітану спортивного клубу «ВІКІНГ» Валентину Гонтару. Цього високого звання він досягнув завдяки виснажливим і важким тренуванням, витраченому часу та силам. Та спортсмен все це мужньо витримав заради поставлений цілей і завдань та, не зважаючи на травму, вкотре довів, що можливостям людського організму немає меж.

- Дорога підкорюється тому, хто нею йде, - сказав, коментуючи подію, Валентин. - Є дві основи: віра і боротьба. Віра зцілює, а боротьба не дає здатися... Для мене честь отримати визнання від федерації України. Дякую всім, хто цей сезон був зі мною і надихав на результат. Та найбільше хочу подякувати президенту клубу Григорію Петровичу Душейку, людині честі і гідності, яка постійно підтримує мене і команду, яка вкладає свої кошти, свою душу, свої сили в розвиток нашого клубу і спорту в Україні. Він підтверджує свої слова конкретними справами. Завдячуючи Григорію Петровичу, багато молодих людей отримали шанс здійснити свою заповітну мрію, бо не кожен нині може це собі дозволити фінансово.

Наполегливу роботу з розвитку пауерліфтингу на Чорнобаївщині, яку веде президент СК «ВІКІНГ» Григорій Душейко, відзначив, підводячи підсумки річних змагань, і регіональний представник федерації UPC в м.Черкаси, тренер з пауерліфтингу, майстер спорту України з пауерліфтингу Олександр Байда. За його словами, завдяки відданості в роботі, розумінню Григорієм Петровичем того, що спорт загартовує, виховує силу волі та характер, чого особливо потребує підростаюче покоління, а також завдяки великій організаційній підтримці клубу учасники успішно виступають і посідають місця на п’єдесталі слави серед клубів Черкаської області.

Ніна Семенова

реклама

Інші матеріали по темі:

bigmir)net TOP 100