Ініційовані НСЖУ слухання парламентських комітетів з гуманітарної та інформаційної політики і з питань свободи слова про економічний стан українських ЗМІ, які планувалося провести 29 серпня, вирішено перенести на кінець вересня. Але з ініціативи голови НСЖУ Сергія Томіленка для участі в цих слуханнях зможуть зареєструватися всі зацікавлені сторони.

bez-nazvanyya-300x168

Про це йшлося під час  засідання робочої групи з підготовки парламентських слухань.

Як повідомив голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, перенесення слухань пов’язане з питаннями безпеки.

poturayevok

Голова НСЖУ Сергій Томіленко зазначив, що НСЖУ із розумінням ставиться до перенесення слухань, але просить подати офіційну інформацію з цього питання від парламентських комітетів. Він також запропонував відкрити на слухання реєстрацію всіх охочих журналістів та очільників ЗМІ в онлайн-форматі.

– Це допомогло б зробити подію більш помітною серед журналістів та редакторів, – сказав Сергій Антонович. – Під час реєстрації журналістам можна було б задати запитання, які їхні головні проблеми, на що вони розраховують від цих комітетських слухань. Усім учасникам можна було б надіслати посилання для участі у слуханнях онлайн, а після завершення – в форматі зворотного зв’язку розіслати резолюцію та інші документи.

tomilenko2ok-1024x589

Інші учасники засідання робочої групи підтримали пропозицію Сергія Томіленка із тим, щоб усі охочі, які зареєструються, отримали б посилання для перегляду слухань у режимі реального часу без можливості виступу.

Також під час засідання робочої групи було вирішено запросити до участі у комітетських слухань представника Мінцифри, який міг би дати рекомендації щодо переведення друкованих ЗМІ в онлайн-формат.

Про це інформує пресслужба НСЖУ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100