реклама

реклама

Кредитний ліміт – основна опція, що відрізняє кредитну карту від дебетової. Адже її власники можуть користуватися не лише своїми коштами з позитивного балансу, але й позиченими в банку у межах встановленого по картці кредитного ліміту. Як правило, ліміт на певну суму у гривні фіксують під час оформлення картки, але згодом власник може його змінити.

Як та навіщо змінювати кредитний ліміт по своїй картці та які документи для цього потрібно? На ці питання нам відповіли представники українського банку ПриватБанк (Ліцензія НБУ № 22 від 19.03.1992).

sokurka_2023-07-19_10-39-14 cop

Підвищення кредитного ліміту: кому точно скажуть “так”

Якщо особу не влаштовує наявний кредитний ліміт по картці, або його недостатньо для задоволення матеріальних потреб, власник картки може збільшити кредитний ліміт – подати заявку про його підвищення. Зокрема, по картці “Універсальна” максимальна сума кредитної лінії може сягати 200 000 гривень.

Значний кредитний ліміт забезпечує фінансову гнучкість, адже дозволяє покривати витрати у разі надзвичайних ситуацій або невідкладних потреб (ремонт автомобіля, лікування тощо).

Також високий ліміт по картці дозволяє людині відчувати себе вільною під час планування бюджету та здійснення покупок, зокрема, дає змогу купувати в “Оплату частинами” дорогі речі та послуги, як-от побутову техніку, подорожі за кордон, освітні курси тощо.

ВАЖЛИВО: як користуватися кредитною карткою для оформлення покупки в “Оплату частинами” чи на умовах “Миттєвої розстрочки”, можна дізнатися на офіційному сайті банку.

Які документи підтверджують платоспроможність позичальника

Щоб отримати найвищий ліміт, клієнтові потрібно довести свою платоспроможність та надати банкові документи про свій фінансовий стан. Перш за все, це довідка про доходи. Банк бере до уваги офіційне працевлаштування, посаду, розмір окладу чи гонорару.

Також на користь ухвалення рішення про підвищення ліміту може зіграти депозитний договір, укладений з іншим банком, та правовстановлюючі документи на майно (квартира, автівка тощо).

При цьому важливо, щоб потенційний позичальник мав позитивну кредитну історію, і не мав прострочених заборгованостей в інших фінансових установах. Має значення і соціальний статус. Якщо заявник студент чи безробітній, банк може засумніватися у його спроможності вчасно вносити платежі.

Як зменшити ліміт

В деяких випадках власникові кредитки потрібно зменшити кредитний ліміт, тож банк надає таку можливість. Клієнти вчиняють так з метою зменшення витрат, наприклад, на імпульсивні дорогі покупки.

Процедура зменшення ліміту не відрізняється від процедури подачі заявки на його підвищення. Клієнт має заповнити заявку через онлайн-банкінг або мобільний застосунок, вказавши нову суму ліміту, яка буде меншою за наявну. У цьому разі ніякі документи та довідки не потрібні.

*реклама

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Безкоштовна медицина 25.07.2023 14:08
- "кредит на лікування". А незабаром з'явиться ще й - "кредит на харчі".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100