реклама

реклама

6 українських лікарень отримали найбільшу поставку травматологічних та ортопедичних медичних засобів на суму понад 1,5 мільйона доларів для реабілітації військових та цивільних від Фонду Р.Т. Везермана.

photo_5346045106316236065_y

Ця донація є найбільшою в напрямку ортопедії та травматології за весь час повномасштабної війни в Україні. Вона включає сучасне медичне обладнання та витратні матеріали, спеціально розроблені для лікування складних травм м'яких тканин та кісток методом остеосинтезу. Мета — полегшити порятунок та відновлення кінцівок, дати надію та практичну допомогу тим, хто страждає від важких травм.

Лікарні, які отримують допомогу від цієї пожертви, стратегічно розташовані в регіонах, де потреба в них є найбільш гострою: Київ, Черкаси, Дніпро, Рівне, Тернопіль, Ужгород.

"Ми глибоко віддані справі надання відчутної підтримки в часи кризи, - сказала д-р Міган Моббс, президент Фонду R.T. Weatherman Foundation. "Наша місія полягає у заповненні критичних прогалин, і за допомогою цієї пожертви ми прагнемо полегшити деякі страждання, спричинені цим конфліктом. Ми віримо, що немає надто великих чи малих зусиль, коли йдеться про порятунок життів та кінцівок".

"Ми залишаємося непохитними у своїй відданості гуманітарній допомозі, - сказала Бесс Везерман, співзасновниця Фонду Р.Т. Везерман. "І ми продовжуємо підтримувати народ України. Ми сподіваємося, що цей внесок не лише забезпечить негайну допомогу, але й заохотить інших донорів наслідувати цей приклад".

Важливість поставки таких імплантів для реабілітації українців підкреслили і лікарі.

photo_5346045106316236063_y

“З початку повномасштабного вторгнення ми почали шукати можливості допомагати пацієнтам, які постраждали внаслідок військової агресії, ми купували імпланти за власний кошт, брали участь в конкурсах грантових програм міжнародних донорів в надії на підтримку з їх сторони.”  — Василинець Михайло Михайлович (кандидат медичних наук, доцент), Ужгород.

“Наша команда зіткнулися з проблемою нестачі фінансових можливостей у пацієнтів забезпечити себе якісними імплантами за власний кошт адже на превеликий жаль,на фоні глобальних викликів війни, держава не має змоги забезпечити таку кількість пацієнтів достатньою кількістю якісних імплантів.” — Нарсія Валентин Іванович (Заслужений лікар України, Національний викладач асоціації остеосинтезу в Україні), Рівне.

“З 2014 року ми працюємо з важкими травмами військових,але кількість операцій була в десятки разів менше ніж зараз. Основні травми пацієнтів з початку повномасштабного вторгнення  – це важкі пошкодження кінцівок, з великими дефектами як м’яких тканин, так і кісткової тканини. На сто вибухово-мінних поранень два поранення з вогнепальної зброї”, — Уманець Олег Васильович (лікар вищої категорії), Черкаси.

photo_5346045106316236066_y

“Те, що зараз відбувається в нашій лікарні можна назвати безупинним конвеєром пацієнтів, які прибувають в лікарню з самої передової та з міст, що наближені до бойових дій. Медичний персонал працює на межі моральних сил, адже по суті не мають вихідних та відпусток. Лікарі просто не можуть собі дозволити відпочинок, команда мотивована підтримувати тил усіма силами. Основні виклики в роботі пов’язані з нестачею обладнання та імплантів для збереження кінцівок. Ця гуманітарна допомога значно спрощує та прискорює нашу роботу.”, — Горегляд Олексій Михайлович (лікар вищої категорії), Дніпро.

“Імпланти для остеосинтезу, які були передані в лікарні України є безцінними, вони вкрай необхідні, адже здатні виправити складні переломи у поранених, відновити правильне положення уламків кістки, зафіксувати кістку, виключити ризик зсуву, неправильного зрощення та пошкодження м'яких тканин, підвищити шанс повного відновлення рухливості, прискорити реабілітацію та зберегти мобільність кінцівок.”, — Нікітін Петро Віталійович (лікар вищої категорії), Київ.

Довідка

Фонд Р.Т. Везермана - це неприбуткова організація, яка підтримує майбутнє демократії, цінує кожне життя як власне і задовольняє критичні незадоволені потреби.

Вся інформація про Фонд Р.Т. Везермана та ініціативи ви можете знайти на сайті weathermanfoundation.org

Всі питання щодо того, як долучитися до програми можна дізнатися за цією електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Про це повідомляє пресслужба фонду.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100