реклама

реклама

Після прохолодного з дощами періоду 19-22 липня, з 23 липня знову почалось підвищення температурного фону. В перші 2 дні  тижня Черкащина ще знаходитиметься між циклоном зі сходу та антициклоном із заходу. В умовах малохмарного неба сонце добре прогріватиме повітря вдень. Але північні вітри заважатимуть температурі підніматися до спекотних значень, а вночі  допомагатимуть охолоджувати повітря до +14+16°, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Із середи погоду регіону формуватиме західний антициклон і теплий сектор атлантичного циклону, які забезпечать надходження до нашого краю теплих повітряних мас, що разом із сонцем підвищить денну температуру до +30+32°. Ночі теж стануть теплішими – 18-20°. Суттєвих опадів не передбачається до кінця липня, лише у вихідні можливі невеликі короткочасні грозові дощі.

За попередніми розрахунками, на початку серпня на Черкащині прогнозується сильна спека – 35-37°.

Віталій Станіславович також додав, що за багаторічними даними до 18-20 серпня, зазвичай переважає високий температурний фон, проте, можливі ранні прояви осені.

Жарка, без дощів погода останнього тижня липня сприятиме жнивам, проведенню будівельних та інших господарських робіт.

Наразі, в екосистемах області переважає мала (2 класу) пожежна небезпека, проте в умовах бездощової та жаркої погоди показник швидко зростатиме.

Нагадуємо, що у період проведення жнивних робіт категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях. Варто пам’ятати, що, дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів та викликає отруєння повітря, спричиняє виникнення захворювань, загостренню хвороб серцево-судинної та дихальної системи, завдає шкоду навколишньому середовищу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100