На даний момент система SWIFT об'єднує в своїй мережі порядку 9000 банків по всьому світу, і дана група банків здійснює щорічно близько 2,5 мільярда переказів, або 208 мільйонів переказів на місяць, або близько 7 мільйонів транзакцій в день.

“SWIFT або Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications є всесвітньою мережею, яка об'єднує безліч банків у всьому світі, і основним завданням даної мережі є передача інформації, яка несе в собі фінансовіі дані, - розповідає керівник напрямку Платежі та Перекази Черкаської філії Володимир Добровольский. - Одним словом, система SWIFT  здійснює грошові перекази з однієї країни в іншу. Наразі це один з найпопулярніших видів переказів коштів за кордон або з-за кордону”.

SWIFT-платіж

У чому різниця?

Грошові перекази SWIFT  відрізняються від класичних систем грошових переказів типу Western Union, MoneyGram або Золота Корона, так як дані системи здійснюють переказ між фізичними особами, а система SWIFT  може здійснювати перекази між фізичними особами, між юридичними особами, а також існує можливість розрахунку між фізичним і юридичною особою або навпаки.

Що потрібно для переказу?

Для того щоб здійснити переказ SWIFT  фізичній особі або юридичній особі за кордон, потрібно знати його SWIFT-реквізити. Самі Ви ці реквізити ніде не дізнаєтеся, їх Вам повинен надати сам одержувач. Коли у Вас є SWIFT-реквізити отримувача, вже можна звертатися в банк для здійснення переказу.

“Хочемо Вас попередити, що перекази SWIFT, як і інші системи переказів, згідно законодавства Національного Банку України підлягають лімітуванню, - розповідає керівник напрямку Платежі та Перекази Черкаської філії Володимир Добровольский. - Ліміти на відправку грошових переказів встановлені для того, щоб контролювати відтік капіталу з країни і щоб не здійснювалися розрахунки по підприємницької діяльності крізь контроль держави. На даний момент, згідно із законодавчими нормативами НБУ, ліміти на відправку грошових переказів для фізичних осіб - не більше 15 000 гривень в день в еквіваленті валюти та не більше 150 000 грн в місяць в еквіваленті валюти, але є винятки. Для відправки SWIFT переказів юридичною особою потрібні підтверджуючі документи про оплату будь-якої послуги або товару. Такими документами можуть бути договори з продавцем і покупцем різних країн, інвойси та рахунки-фактури. Для переказу рідним від фізичної особи необхідний документ, підтверджуючий родинні зв’язки (свідотство про нарождення і т.п.)

Більш докладніше про значно менші ліміти і обмеження Національного Банку України в питанні грошових переказів дивіться ось тут - privatbank.ua

Як же відправити переказ SWIFT?

У вас на руках вже є SWIFT-реквізити рахунку одержувача. З ними вам потрібно йти в банк до фахівця, який здійснює грошові перекази. За процедурою ви можете відправити ту валюту, яку принесли самі, або ж можна купити її в касі банку. Комісію з переказу SWIFT потрібно буде оплатити в касі, і стягується вона в гривнях за курсом НБУ на сьогоднішній день.

Співробітник банку допоможе вам сплатити комісію за відправку переказу та заповнити бланк з даними відправника та  SWIFT-реквізитами одержувача. На підставі даного бланку банк здійснює переказ грошей з вашого рахунку за кордон на рахунок одержувача.

Користувачі Приват24 можуть відправити SWIFT-переказ без відвідування банку. Достатньо зайти у свій Прива24 та обрати у меню  "Всі послуги"/"Перекази"/"SWIFT-перекази".

Чи обов'язково йти у банк?

ПриватБанк пропонує своїм клієнтам сервіс отримання SWIFT-переказів з-за кордону - на пластикову карту без відвідування відділень банку. Автоматичне зарахування переказу на картку для виплат буде швидше і дешевше традиційного способу отримання на поточний рахунок в банку. Відкриття карти здійснюється банком безкоштовно, комісія при зарахуванні SWIFT-переказу становитиме 0,5%.

Щоб отримати необхідні реквізити картки для зарахування платежу, не потрібно йти в банк - це можна зробити в будь-який зручний час через Інтернет-банк Приват24, в будь-якому банкоматі і терміналі банку. При зарахуванні на картку валютного SWIFT-переказу, картка для виплат повинна бути відкрита в валюті платежу - доларах чи євро.

Перекази SWIFT можуть йти на протязі 1 або 3 днів, все залежить від роботи банку відправника і банку одержувача. У будь-якому випадку у 81 відділенні ПриватБанку Черкаської області кожен зі співробітників може надати клієнтові консультацію

Про це інформує прес-служба компанії

 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100