реклама

реклама

За даними ООН, вже більше 60% населення України проживає за межею бідності. Співголова фракції Опозиційного Блоку в парламенті Олександр Вілкул на своїй сторінці в Facebook написав: «Бідність буде подолано тільки коли запрацює економіка. Для цього треба відновити мир і підтримати промисловість. Ми готові голосувати за законопроекти в рамках Мінських угод, а для розвитку економіки подали в Раду законопроекти в рамках Стратегії «Нова Індустріалізація».

І поки «коаліція війни» продовжує прикриватися війною і робити чергові порожні заяви, Агентство Bloomberg опублікувало Misery Index 2017, згідно з яким Україна, як уже другий рік поспіль, знаходиться в топ-10 бідних і нещасних країн ».

Вілкул підкреслив, що обіцянки влади мізерно підвищити прожитковий мінімум на 1 цент в день (з 1624 грн / міс до 1700 грн / міс) не вирішить проблеми бідності. Соціальні виплати, які залежать від прожиткового рівня, також збільшаться на незначні суми. Наприклад, збільшення максимального розміру допомоги одиноким матерям складе 66-83 грн. / Міс., Що відповідає 2-3 баночок дитячого пюре.

Дані соціологічного дослідження групи "Рейтинг" свідчать: більше 60% українців збідніли в минулому році, 60% людей не можуть оплатити комуналку, 97% - стурбовані підвищенням цін на товари і послуги. Причиною такого економічного становища більше половини опитаних вважають непрофесіоналізм і корупцію діючої влади, а також війну на Донбасі.

Опозиціонер зазначив: «Навіть більшість працюючого населення в Україні відноситься до категорії бідних. У нашій країні з 7,4 млн. Працюючих зарплату в розмірі мінімальної і нижче отримує 10,3%. 3 200 / міс - це $ 119 або $ 4 / день. Це також нижче рівня бідності в Центральній і Східній Європі ($ 4,3 / день).

В цілому по країні зарплату до 6 тис. Грн. отримує більшість працюючих (64%), що також істотно нижче показників навіть тільки найближчих сусідів. А рівень пенсій в Україні - взагалі трагедія ».
«Зростає безробіття, зарплати і пенсії - мізерні, а зростання цін колосальний. У першому півріччі 2017 зростання цін вище рівня всіх країн Європи і СНД - 15,6%. Інфляція - 8,1%, а в більшості країн Європи - 1,8%. Це означає, що у нас інфляція просто «з'їдає» незначне підвищення соцстандартів і зарплат », - сказав опозиціонер.

На підтримку законопроектів, які Вілкул разом з колегами з опозиційного блоку подав до Верховної Ради, вже поставили свої підписи понад 700 тисяч осіб по всій Україні. Законопроекти про «Нової Індустріалізації» включають, в тому числі, державну підтримку промисловості, науки і освіти, створення нових робочих місць, поліпшення інвестиційного клімату і т.д.

реклама

Коментарі  

 
+6 #4 Марина 24.08.2017 08:53
Цитую Юрій:
А що родила його "опозиція",коли була при владі? Не хоче розказати?

То что родила его "оппозиция"и то что продолжает рожать,но уже в лице основателя этой оппозиции-парашенка,мы продолжаем ощущать на собственной шкуре.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Регіональна Тальнівщина 23.08.2017 19:40
Цікаво, скільки вілкул платить своїм штабним холуям, які пишуть цю сєпарську пропаганду. Це чисто так, щоб порівняти з європейським порогом бідності
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Юрій 23.08.2017 15:16
А що родила його "опозиція",коли була при владі? Не хоче розказати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 СОЛДАТ 23.08.2017 15:04
Може вже пора Вілкулу поділитися своіми статками з народом.Гляди і абсолютна бідність стане відносною.До бідності то народ не сам прийшов,такі як цей чмошник і допомогли. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100