Популярність проекторів не тільки не падає, але навіть зростає з появою кожної новинки кінематографа. Цей вид техніки давно перестав асоціюватися з громіздкою професійною апаратурою. Сучасні проектори практичні, зручні, компактні.

65807-1

Зараз проектори використовуються повсюдно: будинки, в школах і ВУЗах, дитячих садах, в офісах під час бізнес-презентацій, в клубах, барах, кафе. За допомогою хорошого проектора можна зібрати свій домашній кінотеатр.

Зростаюча популярність проекторів зрозуміла, адже вони дозволяють влаштувати перегляд відеоролика або новинки кінематографа на дійсно великому екрані. Особливо враховуючи, що діагональ величезного плоского телевізора преміум-сегмента рідко перевищує 100 дюймів. При цьому її вартість лежить далеко за межею середнього бюджету. У той же час гідний проектор, який демонструє 200-дюймове зображення, можна придбати абсолютно недорого.

З іншого боку, вибір моделей проекторів зараз дійсно величезний. Гідні виробники, різноманітні характеристики, доступні ціни. Недосвідченому користувачу неважко заплутатися. Давайте подивимося, на що варто звернути увагу при виборі проектора.

65807-2

Що варто знати про проектор

Коли ви вперше вибираєте підходящу модель проектора, визначитеся з наступними характеристиками.

Мета покупки. Більшість моделей можна розділити на мультимедійні проектори та моделі для домашнього кінотеатру. Перші більше підходять для демонстрації презентацій, фото та інших статичних зображень. Другі відмінно справляються з відео.

Співвідношення сторін. Традиційним вважається формат картинки 4: 3, оскільки він добре підходить для презентацій. Але останнім часом практичним також стало придбання широкоформатного проектора, в зв'язку зі зміною форматів сучасних ноутбуків. Якщо ж ви вибираєте модель для домашнього кінотеатру, вибирайте 16: 9 - як у більшості плоских екранів. Тоді ви точно отримаєте зображення на всю площу екрана.

Дозвіл. Найбільш актуальним вважається стандарт 1280 * 800. Але якщо у вас є така можливість, варто придбати модель з роздільною здатністю 1920 * 1080 (FullHD) або 1920 * 1200 (WUXGA). Для домашнього кінотеатру точно краще вибирати не менше, ніж FullHD. А ось для бізнес-презентацій існують бюджетні моделі, з роздільною здатністю 800: 600, достатнім для великих графіків і тексту.

Яскравість. У темній кімнаті вам буде досить 800 люмен. Але якщо ви не збираєтеся повністю затемнювати приміщення, чим вище показник - тим краще. Для демонстрації презентацій в світлому залі знадобиться світловий потік від 2000 до 5000 люмен.

Сучасні проектори стають все більш досконалими і різноманітними. Вибирайте свою модель, і розкрийте її можливості!

*реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100