31 січня лідер РПЛ, народний депутат Олег Ляшко побував на Драбівщині, де зустрівся з прихильниками, виборцями та усіма тими, хто прийшов на зустріч і хотів поспілкуватись з лідером парламентської фракції.

B9415041B79947AF829A8B577A9AFE49

Насамперед Олег Ляшко обурився станом доріг на Черкащині, зокрема здивувався, що автошляхи не лише невідремонтовані, а й не чищені. Одразу ж Олег Ляшко узяв мобільний телефон і почав дзвонити керівництву області.

Голова обладміністрації Олександр Вельбівець повідомив, що дороги в області чистять. Тоді Олег Ляшко набрав начальника облавтодору Руслана Левченка. Чиновник розповів, що на автошляхах Черкащини працюють три їхні машини. (Деталі і відео - ТУТ)

IMG_20190131_122747

До слова, забігаючи наперед, коли Олег Ляшко з командою їхав з Драбова на нову зустріч – в Золотоношу, то дорогою вже було помітно, що автошлях чищений, а також зустрічалася на шляху техніка, яка посипала пісок.

IMG_20190131_145954

У цілому в Драбові людям було про що скаржитися народному депутату. І Ляшко їх підтримував, наголосивши, що нечищені та неремонтовані дороги – це результат бардаку та безкарності чиновників.

Загалом людей цікавили питання економіки, соціальної сфери, Бідкалися люди через ціни на газ, через розміри пенсії.

Ляшко роз’яснював, що для якісних змін потрібна жорстка вертикаль і зміна самих управлінських підходів.

– Я сам виховувався в дитячому притулку, в інтернаті, я звик до порядку і дисципліни. У мене команда в парламент ходить строєм. А інші прогулюють. І кожен повинен відповідати за своє. Вважаю, що слід скоротити кількість нардепів до 250, слід скорочувати кількість чиновників, а суддів повинні призначати люди. Окремо слід працювати в напрямку зростання зарплати вчителям, лікарям, працівникам культури, соціальним працівникам, щоб люди не їздили по Польщах… Радикально зменшу зарплату суддям, прокурорам і чиновникам. Бо коли в нас розказують, що на лікарів і вчителів грошей немає, а на прокурорів знаходиться. А щоб відновлювати економіку, треба давати можливість виготовляти власне виробництва, а не торгувати зерном. Окремо треба давати дотації сільському господарству, щоб купували корову, трактор і працювали, а не пили замість молока пальмову олію, – роз’яснював Олег Ляшко.

IMG_20190131_132838

Згадав нардеп і про кредити молодим сім’ям, допомогу при народженні дитини, перерахуванню пенсій.

– Щоб молоді родини могли взяти кредит на 30 років під 2-3% річних і жити у своїй квартирі, - пообіцяв народний депутат.

Оскільки в залі Драбівського будинку культури було більшість людей поважного віку, то саме питання пенсій їх хвилювало найбільше. Відреагувавши на це, лідер РПЛ показав залу пакетик, в якому містилися 48 копійок.

– Я був в Пирятині і ось мені поскаржився чоловік, що йому підняли пенсії на 48 копійок. Краще б не піднімали, бо це знущання. При цьому, чоловік розповів, які ціни в райцентрі на базарі. Як можна, маючи такі пенсії, купувати олію, м'ясо, сир, молоко, крупи і все інше? Я від того чоловіка передам нашій верхівці цей пакетик з 48 копійками, – зауважив Ляшко. – Вважаю, треба піднімати вдвічі пенсії для колгоспників, чорнобильців, військовослужбовці тощо. Є можливості підняти пенсії, щоб люди не бомжували! Слід також відновити державний контроль за цінами і якістю продукції.

Вже після виступу в будинку культури Олегу Ляшку вручили на згадку книгу про Тараса Шевченка та буклет про історію місцевого краю. І хоч нардеп мав вже їхати на зустріч в Золотоношу, проте люди затримали його і ще скаржилися на ряд проблем.

IMG_20190131_132042

Спілкуючись з матір'ю хворого на гемофілію сина Валентиною Миколаївною, Олег Ляшко наголосив, що лікування важкохворих дітей - обов'язок держави.

Жінка поскаржилася, що не отримує жодної копійки від держави на медикаменти та обстеження для дитини.

– Маємо перегляну бюджет і збільшу видатки на медицину, щоб важкі захворювання: онкологія, гемофілія, серцево-судинні хвороби лікували за рахунок державного бюджету. Щоб не треба було останню копійку з хати виносити, щоб свою дитину полікувати. От Валентина Миколаївна зараз задала надзвичайно важливе питання. Син хворий на гемофілію, інвалід 1 групи, але немає жодної державної підтримки, ніякого фінансування. Оце й показує, яка насправді у нас медицина в Україні. Повинно бути обов’язком держави – лікувати дітей, - сказав Олег Ляшко.

Крім того, політик пропонує виплати по догляду за людиною з інвалідністю збільшити з 17 грн до розміру мінімальної зарплати та зараховувати такий догляд у стаж.

IMG_20190131_133902

Черкащиною Олег Ляшко пересувався на "ляшкобусі" - партійному автобусі, відомому вже не в одній області.

IMG_20190131_134015

реклама

Коментарі  

 
+6 #5 Пусть 02.02.2019 08:25
лучше наведет порядок в своей фракции и в собственной голове.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Петух 01.02.2019 22:25
Цитую Юрій:
А воно читало Конституцію, де вказані функції Президента? Що з того, що наобіцяв є в компетенції Президента? Популізм махровий! Як у того Горбачова - "Даду всім і все!

Главное вовремя прокукарекать, а там хоть не расветай :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Юрій 01.02.2019 20:04
А воно читало Конституцію, де вказані функції Президента? Що з того, що наобіцяв є в компетенції Президента? Популізм махровий! Як у того Горбачова - "Даду всім і все!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 От же ж пративный. 01.02.2019 17:32
Прочуханы плёткой это у него как предварительные ласки. Щас у него конёк - расцарапать выламы спины в кровь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Навіть такі потрібні 01.02.2019 17:03
Один телефонний дзвінок - а Вельбівець "обтікає" досі :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100