У 2020 році Укравтодор розпочав масштабну роботу з оновлення мережі доріг. Окрім цього, зроблені перші кроки до підвищення безпеки руху, впровадження нової дорожньої навігації, системного розвитку придорожньої інфраструктури.

131494961_3089324644500765_6972687917205068183_o

Інформацію про це поширює Служба автомобільних доріг у Черкаській області.

У рамках згаданих заходів планується запровадити нові типові проєкти для автобусних зупинок та супутньої інфраструктури на автомобільних дорогах загального користування державного значення різної категорійності.

Що очікують отримати в пропозиціях:

- візуалізацію зон очікування (автобусна зупинка, туалет, освітлення, огородження, тротуари тощо),

- відповідність запропонованих проєктних рішень нормативним документам,

- схематичне розташування таких об’єктів, короткий опис запропонованих проєктних рішень з їх перевагами над типовими проєктними рішеннями,

- орієнтовна вартість матеріалів, виконання робіт, приклади використання проєктних рішень в інших країнах тощо.

На підставі цієї інформації Укравтодор підготує технічне завдання та оголосить конкурс на розробку оптимальних проєктних та дизайнерських рішень для їх подальшого застосування на автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Як це працює зараз?

При проєктуванні автобусних зупинок та супутньої інфраструктури на автомобільних дорогах загального користування державного значення наразі застосовуються розрахунки найпростіших конструкцій автобусних зупинок (автопавільйони зі збірного залізобетону на 10 осіб – серія 503.05-11-85 та аналогічні, автопавільйони з металопрофілю, металопрофілю та скла, зі скла) та туалетів.

Такі конструкції є найбільш популярними, швидкі у виготовленні та монтажі, мають помірну ціну, легкі у встановленні та обслуговуванні, мають «антивандальні властивості» і є загальноприйнятими до використання.

Цей підхід має свої переваги, однак дизайн і функціонал є застарілим, відсутній уніфікований підхід до проєктів, який би враховував потреби та особливості кожної локації.

Інформацію просять надати до 22.12.2020 на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Контактна особа – Микола Афанасьєв (044) 287-75-59).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100