реклама

реклама

Сьогодні віце-спікер парламенту Микола Томенко презентував у Черкасах діловий щоденник українця «Український щорічник-2013». Це видання підготував та видав Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» спільно з видавництвом «Веселка».

Цьогорічний щорічник – вже третій в активі Миколи Томенка. Насамперед він клопочеться про поширення щорічників серед бібліотекарів, вчителів, викладачів, працівників культури, журналістів тощо. Вважає, що цим «інтелектуальним продуктом» повинні користуватися насамперед ті, хто займається просвітницькою роботою.

– Загальну концепцію щорічника, підготовленого на 2013 рік, ми зберегли. Лише збільшили кількість персоналій, додавши кількість визначних українців – хіміків, математиків, воєначальників, – щоб вийти за межі культурологічної складової, яка в нас була в 2011 році. Цьогорічне видання містить щоденний український народний календар. Ми також «освіжили» афористику і оновили ілюстративну частину, яку намагалися прив’язати до головних персоналій дня, – зазначив Микола Томенко. – Тобто, якщо видатна людина пов’язана з Черкащиною, то на сторінці подається ілюстрація з нашої області. Незмінною у щорічнику залишається рубрика «Що я зробив для України», де кожен власник цього видання зможе фіксувати свої ідеї та плани на майбутнє. До речі, цьогоріч до мене з пропозицією зредагувати цей знаменитий напис звернулися представники феміністичних організацій. Вони просили написати «Що я зробив/зробила для України». Порадившись з філологами, ми вирішили не змінювати напис, бо дивимося на громадян України не з точки зору статевої приналежності, а з точки зору особистості.

Читайте також: Віце-спікер розповів про «корупційний щомісячник» і подарував портрет Шевченка

Цьогоріч Микола Томенко хоче піти на рекорд щодо кількості видрукуваних примірників щорічника. Якщо перші два роки щорічники виходили накладом п’ять тисяч примірників (і весь наклад розходився «на ура!»), то нині за домовленістю з видавництвом світ побачать 10 тисяч українських щорічників.

Сам Микола Томенко вважає свій щорічник не просто щоденником, а книгою, бо видання вміщує багато інформації.

– Ніяка політика, ніякі вибори не зупинять програми, що я реалізовую. У нас зараз така ситуація, що патріотів багато, а робітників мало, тож потрібно працювати не покладаючи рук. Ці щорічники – частина моєї роботи. І вже з жовтня вони будуть у книгарнях, – зазначив Микола Томенко.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Микола 21.09.2012 21:06
віце-спікер парламенту Микола Томенко
Не розумію? Він же відмовився від посади віце спікера, після голосування його картки по мовному Закону? Хоча так і не пояснив, яким же чином його картка проголосувала "за"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100