Понад 13 місяців сидить у Черкаському СІЗО антикризовий керівник кредитної спілки “Фортеця” Олександр Шандрак, тоді як екс-голову кредитної спілки Павла Бурлая досі розшукують. Дружина Олександра Шандрака, його колеги та друзі заявляють про необхідність підняти хвилю протесту проти беззаконня, яке чинить прокуратура міста Черкаси,  а також про створення фонду боротьби.

Дружина Олена - вірний друг Олександра - б'є у всі дзвони, намагаючись захистити скривдженого чоловіка

Дружина Олена - вірний друг Олександра - б'є у всі дзвони, намагаючись захистити скривдженого чоловіка

Подробиці справи Шандрака розповіла його дружина Олена.

- З кінця 2008 року кредитна спілка почала зазнавати труднощів з виплатою депозитів. Після відкриття кримінальної справи проти посадових осіб, Павло Бурлай утік. А Олександра одного разу, через 9 місяців після звільнення з кредитної спілки, запросили на бесіду в прокуратуру і більше не відпустили. Прокуратурі байдуже, хто винний. Її навіть не хвилює, чи отримають вкладники свої гроші. Основною метою сфальсифікованої справи є  засудити Олександра і визнати винним у розвалі спілки. Докопатися до правди — це не мета кримінальної справи. Мета - знайти, як я вже казала раніше, «цапа відбувайла» і провести показовий процес. Звинуватити Олександра Шандрака вигідно багатьом. Поки він знаходиться за ґратами спілку розкрадають зацікавлені особи, - переконана Олена Шандрак.

У неї виникає безліч цілком логічних запитань: за що чоловіка було арештовано, де справжні винуватці, з чиєї вини насправді розвалилася кредитна спілка “Фортеця”, хто приховує факти про реальний стан справ? Проте відповіді поки ніхто не поспішає надавати. В ході судового слідства були допитані свідки, якими є колишні працівники кредитної спілки, а також вкладники. На сьогоднішній день жодна особа не підтвердила факту розкрадання коштів Шандраком Олександром, що інкримінується йому слідством. Вкладники заявляють, що теперішнє керівництво спілки пропонує їм не подавати цивільних позовів до суду, мотивуючи це тим, що будуть арештовані рахунки і спілка не зможе з ними розрахуватися. При цьому від людей приховують той факт, що рахунки з початку 2009 року вже арештовані. Один із вкладників заявив, що слідчий прокуратури відмовив його подавати цивільний позов проти спілки в зв’язку з тим, що він вже є потерпілим у кримінальній справі. Вкладникам не пояснюють, що грошей з кримінальної справи вони не отримають. По цій кримінальній справі потерпілими були визнані 1500 вкладників, яких суд має намір допитати. Для прикладу: засідання відбуваються не частіше одного разу на тиждень, за одне засідання допитують близько 10 осіб. Якщо приблизно розрахувати, то допит потерпілих розтягнеться щонайменше на три роки. І це не тільки три роки для мого чоловіка за ґратами, це й три роки для вкладників, які весь цей час будуть сподіватися на повернення коштів. До того часу вже нічого не залишиться від спілки, і повернути людям бодай щось буде вже не можливо. Кому це все потрібно? – запитує Олена Шандрак.

Олександр Шандрак. Фото - із соціальної мережі "Одноклассники"

Олександр Шандрак. Фото - із соціальної мережі "Одноклассники"

Жінка не опускає руки і вирішила звернутися до керівників фінансових установ з проханням допомогти. На думку Олени, звільнення Олександра Шандрака дасть можливість врятувати інші кредитні спілки від тиску, пресингу, і постійної загрози відкриття кримінальних справ, а  також дозволить з’ясувати реальну ситуацію та зупинити тих, хто нищить кредитну спілку «Фортеця». Тим самим це дозволить в майбутньому повернути вклади громадян, які досі чекають на повернення своїх грошей, тому що сьогодні ані держава, ані теперішнє керівництво спілки не переймаються цією проблемою.

- Йдеться не лише про життя невинної людини, йдеться про показник ставлення держави до всіх кредитних спілок. Якщо буде засуджений один невинний, держава на цьому не зупиниться. Тому нам із чоловіком потрібна допомога. Наші друзі мають намір створити Фонд боротьби “За життя Олександра Шандрака”, - підсумувала Олена Шандрак.

Більш повну інформацію щодо кримінальної справи можна отримати на сайті  www.sizo.net.ua.

Про підтримку Олександра Шандрака вже заявили громадські організації (ВГО “Український фінансово-кредитний Альянс”, Фонд “Наддніпрянській”, Комітет виборців України, Асоціація кредитних спілок військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, Антикорупційний комітет Всеукраїнської партії Народної Довіри), суспільно-політичні видання (діловий журнал “100%”, газета “Антена”, Інтернет-видання  “Провінція”, журнал “БОСС”, Інтернет-газета “БІРЖА”) та Інтернет-портали   (www.televidenie.tv, www.bezzakoniu.net).



реклама

Коментарі  

 
+6 #55 куку 21.11.2011 18:37
Бурлай должен вместе с Шандраком за все ответить. Уж очеееееень скоро они сбагатились!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #54 НАК 02.11.2011 14:01
На кол , а потом на костер и Шандрака и Бурлая
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #53 Бармалей 17.02.2011 13:29
Да мыли они капусту с Пашей, мыли!!!! Я удивлен, что никто до сих пор не сказал что Паша и Саша кумовья. Это истинная правда. Просто Паша больше мыл денег чем Саша. Шандрак всегда на вторых ролях выступал. Просто обидно, что Шандрак украл меньше всего, а попал круче всех. Кстати, а вы не думали кто всех сдал? Есть в этой чудной криминальной истории еще два персонажа. Леша - ментик (их бывший начальник СБ) и ГлавБух охиренносексуал ьной наружности. Я не помню, что бы кто то из них светился)))) Да украл, а доказательства есть? Нету? Если нету, тогда СВОБОДУ АНЖЕЛЕ ДЕВИС!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #52 Юрик 30.11.2010 20:49
*** для Вас "хорошими делами прославиться нельзя, кто людям помогает , тот тратит время зря". Звідки ж увас стільки злості відносно Шандрака. А відповідь проста -заздрість. а як ще кажуть - жаба. ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #51 ГаЛеша 29.11.2010 14:08
Чесно кажучі, становиться дивно, коли наче освічені (дивлячись по лексічному запасу і будові фраз) люди типа лариси999 починають подміняти собою суддів і робити висновки: винен чи не винен Шандрак. Наразі його дружина говорить зовсім про йнше - про те, що до людини необгрунтовано застосований запобіжний захід - утримання під вартою. І не потрібно дискусію переводити в базар. Якщо у пані лариси є докази вини шандрака - вона має надати їх суду, а не чекати суду якогось іншого. Подратувати дружину шандрака на форумі під лівим ником - мила справа, а їдить до суду і в обличчя все скажить, пред"явить докази, поставьте запитання до особи, яку ви вважаєте винною - тоді, може, і себе, і інших почнете поважати...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #50 lariska999 28.11.2010 16:25
В тому числі і спільно із паном Ткачуком - Коваленком "продані" кредитні договори та договори застави самим позичальникам? Мені видається дивним, що пан Шандрак обворовував тих людей, що його годували. І незважаючи на те, що пан Бурлай його витягнув із звичайного писаки-музиканта до голови правління крупного підприємства? Справді - дивно. Я реально думала, що в таких людей має бути хоч якась відповідальніст ь і чесність щодо бізнесових справ. Але Вам видніше.
Також мені зрозуміла Ваша позиція щодо правоохоронних та судових органів - Вам, мабуть, важко спілкуватись із чесними людьми, що відмовились за певне винагородження домальовувати крила Вашому Чесному Ангелу. Повторюсь, Бог - суддя, йому видніше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #49 lariska999 28.11.2010 16:25
Приємно за увагу до мого посту. Пані Олено, кажете, не відмовляєтесь від тих боргів, які у вас є насправді? А що щодо пана Ткаченка Г.? Чи Ви хочете сказати, що і того не було? Я можу документи викласти :) В тому числі і розписку пана Шандрака.Може пригадаєте. Або ж, Ви хочете відмовитись від кредитів в Фортеці? Скажіть, ЧОМУ Вам не соромно за період керівництва Шандрака? Чому? Скажіть будь ласка, Ви справді вважаєте, шо Олександр не розумів що підписує? Так, справді - там лише 16 мільйонів, а це десь одна пята загального кредитного портфелю :) І він ще зовсім нічого не розуміючи перебував на посаді голови правління із більш ніж 100 мільйонними активами :)
Боляче дивитись, як найліпший товариш Бурлая пан Шандрак, та людина, що співала йому баллади про повагу і цілувала руки йому наразі називає його головним злочинцем. Таким чином він хоче відмитись від тих брудних операцій, що він робив за спиною пана Бурлая?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #48 алена 26.11.2010 22:36
Кажется Шандрак Вам не дает спокойно спать. До сих пор не могу понять, с чего Вы взяли, что он багат. То, что он работал в финансовой установе не говорит о том, что он на этом смог обагатиться. У него, вернее у нас, был бизнес. Не буду Вам говорить о невиновности Шандрака, Вы все равно меня не услышите. Вашему слуху приятнее другие слова. Но вот о вкладчиках. Я абсолютно с вами согласна, что деньги вкладчикам нужно вернуть. Вот только Вам хочется покричать: обманули! А я рассказываю людям о том, как сделать так, чтобы их деньги вернулись. Вы как ярый защитник прокуратуры не говорите о том, что именно прокуратура обрубила людям возможность вернуть вклады. Формальный вызов в прокуратуру и составление протоколов - не путь. Гражданские иски в гражданских процессах - выход. И Ваше любимое "обманутые вкладчики" - не относится к Шандраку, а относится совсем к другим людям, о которых Вы боитесь говорить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #47 Справедливий 23.11.2010 18:37
Для того щоб казати, що Шандрак криштальо чистий, потрібно було працювати в КС і знати які він функції виконував, які документи підписував і якими темпами він збагачувався. Я розумію що дружина і друзі не можуть знати, що він там напідписував. А на рахунок остальник керівників цієї спілки я думаю слідство і суд розбируться. І не потрібно такого галасу піднімати, тому що кожний чоловік за свої поступки повинен відповідати.Давайти ми більш будем думати за 1500 вкладників, що їм робити і на кого молотись, щоб їх вклади повернули. Як би не такі як Шандрак і другі керівники цієї спілки, то більшість з них не знали що таки прокуратура, суд і спали б спокійно без напруги От і все.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #46 Юрик 23.11.2010 17:04
[quote name="Справедливий"]Якщо ви не знали то в нашій країні перед тим як справа попаде до суду її розслідують прості і криштально чесні працівники феміди це по перше. По-друге я нікого не паплюжу а висловлюю суто свої думки сприводу того що відбувається навколо кредитних спілок і навколо як Ви сказали "свого багача".А форуми такі потрібні щоб всі знали що і як відбувається в нашій країні. І по-третє Ви мені так і не відповіли а де інші керівники спілки? Чому їх не залучають до відповідальност і?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100