Через двадцять місяців і п'ятнадцять днів утримання у Черкаському СІЗО антикризового керівника кредитної спілки «Фортеця» Олександра Шандрака звільнили під підписку про невиїзд. Про це повідомляє його дружина Олена.

«На жаль, це ще не кінець історії. Ми отримали підписку про невиїзд, а прокуратура – можливість переглянути звинувачення або в черговий раз переступити через закон. Справа по звинуваченню Шандрака направлена судом на додаткове розслідування, оскільки суд вважає, що слідство проведене неякісно і недоліки, які були виявлені в справі, неможливо усунути в судовому засіданні», – пише на блозі Шандраків Олена.

Нижче вона наводить короткі витримки з постанови суду, яку Олександр Шандрак отримав на руки 30 травня 2011 року.

«В матеріалах справи по-перше взагалі відсутні ряд документів, на які орган слідства посилається як на доказ (і такі документи прокурором не надані в судовому засіданні), по-друге, обвинувачення, пред’явлене Шандраку О.В. є неконкретним і за своїм змістом не відповідає фактичним обставинам, на які прокурор посилається в обвинуваченні і вважає їх встановленими».

«Органом досудового слідства при вчинені процесуальних дій і прийнятті процесуальних рішень були неправильно застосовані або безпідставно не застосовані норми кримінально-процесуального чи кримінального закону, і без усунення цих порушень справа не може бути розглянута в суді».

– Зараз дуже складно сказати, чим і коли цей процес закінчитися, але постанова суду вселила в нас упевненість в тому, що і в Україні, як у будь-якій цивілізованій європейській державі, рішення про те, винна людина чи ні, приймає суд. Ми віримо в те, що зміна запобіжного заходу з утримання під вартою на підписку про невиїзд – перший крок до справедливого рішення, – пише Олена Шандрак. – І найголовніше: з першого годин нашої свободи певні люди почали формувати думку і розпускати чутки, що Шандрак неодмінно відразу ж скористається ситуацією і сховається від слідства. Ми заявляємо, що ні тоді, ні зараз ми не збиралися ховатися. Хочеться вірити, що цього разу слідство поставить перед собою за мету дійсно розібратися в ситуації, а не знайти привід за будь-яку ціну заарештувати і засудити Шандрака. Як і раніше, надаватимемо максимум підтримки і допомоги вкладникам. За декілька днів вільного спілкування Саша поспілкувався з великою кількістю людей що мають відношення до кредитних союзів і не лише в Черкасах. Ситуація, яка склалася довкола «Фортеці» як дзеркало відображує всю проблематику кредитних союзів. І тут не потрібні ні нові арешти, ні гучні кримінальні справи. Тут потрібно працювати. Скрупульозно і серйозно. І результат не змусить себе чекати.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Мойша 03.06.2011 14:14
А когда этот "ЧЕСТНЫЙ" продаст свой особняк, смою крутую иномарку жены и ЧЕСТНО выплатит деньги вкладчикам???? Или отделался частю и выплатил СУДЬЯМ????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Злой деньга 02.06.2011 22:06
Шандрака выпустили, Кудактин удрал до ареста, в итоге страдают вкладчики спилок как всегда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Вкладник КС Фортеця 02.06.2011 21:35
І тут не потрібні ні нові арешти, ні гучні кримінальні справи. Тут потрібно працювати. Скрупульозно і серйозно. І результат не змусить себе чекати.
О це і весь сказ, понабивали собі кишені, сейфм, квартири грішми, понабудовували собі віл, тьа й не по одні, оцей босяк так собі три віли збудував і все це за "чесні" гроші, а хто ж тоді вкладникам заощадженнгя буде повертати, якщо не потрібно ні нових арештів, а ні гучних кримінальних справ? ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100