реклама

реклама

Тренер-викладач черкаської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вулкан» Олександр Литвиненко досі оговтується від побоїв, завданих йому, як стверджує чоловік, працівниками правоохоронних органів. За словами Олександра Васильовича, він ніколи не мав проблем із законом, тому досі не може зрозуміти, за що ж поплатився здоров’ям. Чоловік звертається і до обласного управління МВС, і до прокуратури з проханням захистити його конституційні права.

Як йдеться у заяві, копію якої Олександр Литвиненко надав редакції «Прочерку», інцидент стався у Черкасах 24 вересня близько 16-ї вечора на території середньої школи №12, що по вулиці Ільїна, 118.

– Невизначені особи в плямистій формі, у масках, зі зброєю в руках та написах на спині «Беркут», наділи мені мішок на голову та грубо затягли в свою машину. Усе це відбувалося на очах у дітей, яких я треную, на очах у їхніх батьків, знайомих. Ні дружині, ні рідним причину затримання не повідомили, – розповів «Прочерку» Олександр Литвиненко.

 

У заяві чоловік написав, як його катували, змушуючи зізнатися в якомусь розбійному нападі, а потім привезли до Соснівського райвідділу міліції, де продовжили допит. Насамкінець міліціонери змусили Олександра підписати папери про вилучення наркотичних засобів, після чого нарешті відпустили… через чотири доби!

– Звичайно, я їздив у лікарню, знімав побої. У мене проблеми з хребтом, хоч тренувати дітей продовжую, бо робота є робота. Я найняв адвоката, адже мені сказали, що «не ми, так інші служби на тебе наїдуть», – говорить Олександр Литвиненко.

На допомогу товаришу прийшов директор ПП «Щит-1» (охоронне агентство) Дмитро Ірінін. Дмитро Валерійович припускає, що проблеми в Литвиненка могли виникнути саме через нього.

– Торік я розлучився з дружиною і вона поїхала у Київську область, заборонивши мені бачитись з дитиною. Проте через суд я відсудив своє право проводити певний час з дитиною. Влітку батьки моєї колишньої дружини інсценували напад на себе. Нібито хтось пограбував їх будинок і побив господарів. Але при вивченні справи ставало зрозуміло, що все шито білими нитками. Та враховуючи, що їх син працює начальником в міліції, правоохоронці почали тероризувати мене. Я пережив обшуки, незаконне втручання в господарську діяльність моєї фірми тощо. І все це при тому, що під час того пограбування я взагалі був за кордоном. Міліції не було за що зачепитися, тож претензій до мене більше не було. Тепер, вважаю, почався тиск на моїх товаришів, – каже Дмитро Ірінін.


З приводу зловживання правоохоронцями службовим становищем Дмитро Ірінін навіть звертався до Генпрокурора України Віктора Пшонки, Міністра МВС України Віталія Захарченка, Уповноваженого Верховної Ради України у справах людини та в Секретаріат Президента. Дмитро Валерійович каже, що двічі звертався за допомогою до голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба. І, мовляв, у результаті його звернень обласна влада створила робочу групу на чолі з Іваном Прокопенком по ліквідації корупційних дій з боку правоохоронних органів.

У свою чергу, Олександр Литвиненко нині не знає, як складеться його подальша доля і лише мріє про спокійне життя.

Вислухавши одну сторону – Олександра Литвиненка та Дмитра Ірініна, – «Прочерк» звернувся з приводу почутого у сектор зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області та в прес-службу прокуратури області. Також ми зверталися до прес-секретаря голови Черкаської облдержадміністрації з запитанням, чи дійсно створена робоча група по ліквідації корупційних дій з боку правоохоронних органів. У всіх інстанціях журналісту порадили писати інформаційний запит і тоді пообіцяли надати відповідь.

Сьогодні видання «Прочерк» надіслало інформаційні запити у перелічені установи і чекатимемо відповіді, які обіцяємо оприлюднити на сторінках нашого видання.

реклама

Коментарі  

 
+5 #5 Оксана Колісник 04.10.2012 23:19
Боже, Боже! Сьогодні почула про велике скорочення числа співробітників міліції та СБУ. Уявляєте, як будуть "рвати" ті, хто схотять залишитися на роботі в "органах"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #4 Елена 04.10.2012 17:31
Я нахожусь в шоке от прочитанного! Получается, можно вот так ни в чём не повинного человека скрутить, втолкнуть в машину, увезти, якобы "найти" улику, избить, заставить подписать и безнаказанно так же действовать дальше??? И это в ПРАВОВОМ государстве?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Вася 04.10.2012 16:58
Цитую Вадим:
Помню совсем недавно все СМИ, в том числе и Прочерк с упоение публиковали новость про учителя, который продавал наркотики. Это я так понял этот случай?

баран, новини читати треба уважніше
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-17 #2 Вадим 04.10.2012 16:34
Помню совсем недавно все СМИ, в том числе и Прочерк с упоение публиковали новость про учителя, который продавал наркотики. Это я так понял этот случай?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 кактус 04.10.2012 16:31
бідний чоловік! Але до тулуба дарма звернувся. Тому чхати на людей
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100