реклама

реклама

В Умані відбувся чемпіонат з мотоциклетного спорту на кубок уманського автомотоклубу «Атлант». За звання кращих боролося 24 спортсмени з різних куточків України, пише сайт «Умань.інфо».

– Це традиційні змагання. Перші такі змагання провели ще 10 років тому, – розповіла головний секретар змагань киянка Оксана Голубенко.

Учасники змагань із Кіровограду, Полтави, Києва, Броварів, Черкас, Сміли та Умані змагались у різних вікових категоріях відповідно до потужностей мотоциклів від 50 до 500 кубічних сантиметрів.

Власникам «залізних коней» довелось долати складну трасу, протяжністю 2,2км. Найнебезпечнішими стосовно сходжень з дистанції були чотирнадцять трамплінів та повороти. Кожен спортсмен брав участь у кількох заїздах і за показником часу свого кращого заїзду посідав місце у підсумковій таблиці.

Змагались спортсмени у кількох категоріях: «Первачок», «Майстер», «Хобі», «Ветеран».

Наймолодшим учасником був 12-ти річний киянин Богдан Кулявець, а найдосвідченішим – Микола Андрійченко з Кіровограду.

Також у заїздах брали участь дві жінки, які показали гідні результати. 19-ти річна уманчанка Марія Колісник, яка стала третьою у класі «Першачок», каже, що захопилась цим видом спорту відносно недавно:

– Півтора року тому я зважилася і почала серйозно займатися цим видом спорту, хоча до мотоспорту була небайдужа змалечку, адже мій батько – мотогонщик, – сказала дівчина. – У нашому спорті, щоб навчитись їздити на мотоциклі, потрібно, в першу чергу, мати бажання і хорошу фізичну форму. Це хоч і красивий вид змагань, та проте недешевий, і дозволити його собі можуть лише люди по-справжньому закохані у мотоцикли, адреналін та швидкість. Таких в Умані близько десяти.

Організатором традиційного мотокросу став автомотоклуб «Атлат».

– Мета проведення таких змагань – пропаганда та розвиток мотокросу в нашому місті та навколишніх регіонах, залучення молоді до занять технічними видами спорту. Також це і організація дозвілля спортсменів-аматорів, їхніх сімей, друзів, жителів не лише нашого міста, а й навколишніх районів. Такі заходи сприяють об’єднанню любителів мотоциклетного спорту в Україні, – поділився організатор мотокросу Володимир Гончарук. – Цей мотокрос став однією з найбільш видовищних спортивних подій Умані цього року. Уманчани та гості міста були у захваті від побаченого.

Призові місця класу «Майстер»:

І – Гусак Сергій м. Київ;

ІІ – Шевченко Максим (м. Полтава);

ІІІ – Пузань Андрій (м. Київ).

Призові місця класу «Хобі»:

І – Отрощенко Руслан (м. Київ);

ІІ – Колісник Тимофій (м. Умань);

ІІІ – Зайченко Наталія (м. Київ).

Призові місця класу «Ветеран»:

І – Шевченко Сергій;

ІІ – Кріпак Сергій (м. Кіровоград);

ІІІ – Сировацький Андрій (м. Умань).

Молодь, яка брала участь у змаганнях, призові місця між собою розподілила так:

І – Кулявець Богдан (м. Київ);

ІІ – Клюконос Роман (м. Кіровоград);

ІІІ – Колісник Марія (м. Умань).

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100