У сучасному світі чимало людей бояться поняття «гендерна рівність», перекручуючи його істинне значення. Тож, у Кам’янці вирішили боротися з цим та поширювати правдиву інформацію про одну із Глобальних Цілей Сталого Розвитку.

Днями у Кам’янці завершився 4-тижневий тренінговий курс з гендерної рівності «Хлопці й дівчата: спільне й відмінне». Цей курс реалізований громадською організацією «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» у партнерстві з компанією  Scatec Ukraine у межах освітнього проєкту «Bright future».

IMG_7098

Кожної суботи березня учасники збиралися в молодіжному просторі «Саме час», щоб обговорити важливі гендерні питання. Зокрема, знайомилися з історією фемінізму, обговорювали рівність жінок в освіті, науці, політиці та релігії, дискутували щодо утисків прав чоловіків, засуджували різні види ксенофобії. Та найголовнішим стало створення переліку гендерних стереотипів, які якнайшвидше має позбутися наше суспільство.

Спікерами проєкту стали фахівчиня зі зв’язків з громадськістю ТОВ «Чиста Енергія – 2011» Ольга Бойчук і голова ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» Антон Юрченко, які попередньо пройшли відповідне навчання.

Цей курс відвідали 10 підлітків Кам’янської громади: Софія Боцман, Олександр Ревенко, Олександра Харитонова, Марко Чікаідзе, Валерія Скічко, Данило Бойчук, Аліна Герман, Софія Бондаренко, Наталія Степаненко, Роман Гордієнко, Лазуренко Софія.

Окрім нових знань вони були нагороджені сертифікатами та брендованим подарунком від партнерів проєкту - компанії Scatec Ukraine.

Рівність прав жінок і чоловіків – це не щось нове чи вигадане. Це те, що передбачає навіть Конституція України. Тож, давайте цінувати не лише закони, а й одне одного.

Лідія КСЕНОФОНТОВА,

членкиня ГО «Молодіжне об’єднання

Нове покоління Кам’янщини»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100