реклама

реклама

Метою зібрання було обговорення питань належного виконання заходів, передбачених Законом України «Про правовий режим воєнного стану», пожежної безпеки та дотримання громадського порядку під час проведення святкових богослужінь.

Василь Сідько наголосив на дотриманні вимог комендантської години, часові межі якої на Черкащині становлять: з 00:00 год до 04:00 год.

Благочинним Тальнівської громади, отцем Андрієм Гаргатом було відзначено, що у більшості храмів громади будуть проводитися вечірні богослужіння до 24:00 год., а потім продовжаться по завершенні комендантської години, опісля четвертої години ранку. Настоятель Свято-Петропавлівського храму у м. Тальне, отець Максим Лихолат повідомив, що Великодні богослужіння та освячення проводитимуться зранку, по завершенню комендантської години.

339786908_599207918795559_4793479374861748189_n

Представник Звенигородського районного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Олег Жовноватий звернув увагу духовенства на дотриманні пожежної безпеки. Повідомив, що наразі службою спільно із працівниками органів місцевого самоврядування проводиться обстеження культових споруд щодо дотримання пожежної і технічної безпеки та роз’яснювальна робота по усуненню виявлених недоліків.

Для дотримання громадського порядку при проведенні Великодніх богослужінь, а також у поминальні дні відділом поліцейської діяльності №1 Звенигородського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області у місті та селах громади буде забезпечено патрулювання.

Також на зібранні міським головою для розгляду було запропоновано звернення до жителів громади щодо невикористання штучних квітів у поминальні дні, до керівництва закладів торгівлі з рекомендаціями не продавати відповідну пластикову атрибутику.

Священнослужителі підтримали дане звернення, відзначивши, що постійно серед прихожан проводять відповідну роз’яснювальну роботу, адже використання штучних квітів не лише несе екологічну небезпеку, а й не має жодної релігійної чи духовної основи. Виявляти свою пам’ять і пошану до померлих слід молитвою, а також живими квітами, як символами вічного життя. Дане звернення буде опубліковано окремо.

Не могли присутні оминути питання щодо діяльності на території громади церков московського патріархату.

Благочинним відзначено, що на початку повномасштабного російського вторгнення священники із сіл Майданецького та Кривих Колін самостійно прийняли рішення про перехід до Української православної церкви. Інші зайняли позицію очікування. І на сьогодні – це питання не лише релігії, а й безпеки.

Міський голова Василь Сідько наголосив, що у межах повноважень та у співпраці із відповідними державними органами це питання обговорено та напрацьовано алгоритм певних дій.

Сесією Тальнівської міської ради ще від 06.10.2022 року було прийнято рішення про Звернення депутатів Тальнівської міської ради 8 скликання до Президента України, Верховної Ради України, до релігійних громад та жителів Тальнівської міської територіальної громади щодо заборони антидержавної, антиукраїнської діяльності релігійних організацій. Цим зверненням, зокрема й закликалися керівники УПЦ московського патріархату добровільно припинити діяльність своїх організацій та релігійні громади до проведення зборів з метою припинення діяльності УПЦ МП на території нашої громади.

Також до Тальнівської міської ради 05.04.2023 року надійшло звернення від ГО «Тальнівська спілка ветеранів та учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил» щодо припинення права постійного користування комунальним майном, в тому числі земельними ділянками, юридичними особами так званої Української православної церкви московського патріархату. Дане звернення буде розглянуто на найближчому засіданні сесії Тальнівської міської ради.

На завершення зібрання представники духовенства висловили свою підтримку, відзначивши, що разом працюємо на розбудову і визволення України від ворога.

Міський голова Василь Сідько подякував священнослужителям за активну громадянську позицію, волонтерську діяльність та розвиток духовності у такий складний час.

Про це інформують в Тальнівській міській територіальній громаді

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Головне кредо стрєлки 08.04.2023 21:28
Свободу Задахнівськокан авному скитнику!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100