Через повномасштабну війну черкащани купують менше декоративних рослин. Нині, у квітні, попит на хвойні, розповіла майстриня лісорозсадника Надія Мінченко, пише Суспільне.

ca36ed9508dbf301

У Смілянському лісовому господарстві охочих придбати декоративні рослини за останній рік стало вдвічі менше, розповів головний лісничий філії Денис Івлєв. Попит, з його слів, зменшився від початку повномасштабного вторгнення.

Нині лісівники заготовили близько сотні порід хвойних та листяних дерев. Більшість із них вирощують методом закритої кореневої системи.

"У серпні посадили, а на весну коренева система вже сформувалася", – зазначила майстриня лісорозсадника Надія Мінченко.

З її слів, нині охоче купують хвойні:

"Людей цікавлять вічнозелені дерева. Хочуть таке, щоб було гарно і зимою, і влітку. Хтось купує для душі, а буває, що беруть для алеї, де поховані загиблі солдати".

da37bf60407cff44

Нині лісівники намагаються перейти на реалізацію порід із закритою кореневою системою, зазначив Денис Івлєв.

"Це для того, щоб людина купила дерево і могла висадити його в себе на ділянці без пошкодження кореневої системи. Раніше ми вирощували декоративний матеріал у лісових розсадниках. Під час реалізації рослину треба було викопувати і коренева система пошкоджувалась, тому ймовірність її приживаності була меншою", – пояснив він.

Із початком повномасштабної війни кількість проданих декоративних рослин зменшилася майже вдвічі, додав фахівець:

"Минулого року ми продавали новорічні ялинки, які в нас були заготовлені з плантацій, то попит був менший порівняно із попередніми роками, З декоративними рослинами нині те саме".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100