реклама

реклама

В області зареєстровано другий із початку року випадок захворювання на ботулізм у 16-річного жителя міста Черкаси.

343078276_2111349935728760_9021861700048207013_n

Хворий вживав консервований печінковий паштет домашнього приготування, який вочевидь був виготовлений із порушенням елементарних правил гігієни та технологічних процесів приготування, що й слугувало причиною захворювання.

Симптоми отруєння у хворого з’явилися після вживання небезпечного продукту, який мав характерний «бомбажний» вигляд (металева кришка на банці з печінковим паштетом була здута). Характерною особливістю є те, що зовнішній вигляд, смак та запах продуктів при цьому не змінюється і харчовий продукт здається якісним на вигляд.

На початку захворювання у хлопчика виникла нудота, блювота, потім приєдналась м'язова слабкість (ноги ватяні, відчуття «клубка» у горлі), запаморочення, двоїння в очах.

Після звернення 22 квітня до КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» та встановлення діагнозу хворого госпіталізовано до відділення інтенсивної терапії цієї лікарні, де наразі проходить лікування.

Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб звертає вашу увагу на необхідність дотримання головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів із риби та м’яса, проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням, а в разі необхідності своєчасно звертатися за медичною допомогою.

Про це повідомляє Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100