реклама

реклама

Звенигородка та Тростянець розпочинають роботу з комплексного аналізу стану дотримання прав людини у громаді. Ці дві громади було обрано Українською Гельсінською спілкою з прав людини (УГСПЛ) для апробації оновленого моніторингового інструменту "Місцевий індекс прав людини".

Днями у Звенигородській громаді перевірили діяльність ЦНАПу, інформаційного відділу міськради, центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю (зараз там більше 30 дітей), територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) району. Як стало відомо, інформаційний відділ міськради готує не лише тексти і повідомлення на сайт міськради, а й новинні повідомлення для радіо, в соціальні мережі, у газету. Завчасно повідомляється на сайті про проходження громадських слухань, про підготовку до сесії. Представники терцентру є в кожному старостаті, а серед структурних підрозділів відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання у с.Вільховець та відділення для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у с.Гусакове.

photo_2023-04-25_18-57-22

Фахівці УГСПЛ зауважували, що будуть дивитися прийняті програми міськради, звіти про їх виконання і заходи, які проводилися.

– З цим інструментом – «Місцевий індекс прав людини» – працюємо з 2016 року, – зазначає експерт спілки Тарас Щербатюк. – З початку повномасштабного вторгнення ми побачили, що сам ніструмент треба оновлювати до вимог часу, до нових умов. І вирішили провести апробацію в Звенигородській громаді, яка зголосилася на співпрацю. Ми повністю проаналізуємо роботу міськради та її виконавчих органів на предмет дотримання прав людини в територіальних громадах. А також визначимо ефективність та дієвість роботи за напрямками: освіта, медицина, соцзахист, безпека, екологія тощо. Для громади це унікальний шанс зі сторони поглянути на свою роботу та, водночас, покращити її.

Назарій Вівчарик

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100