реклама

реклама

В Україні розпочинається практика відмови від вуличного освітлення.

І не лише тому, щоб зменшити навантаження на енергосистеми через руйнування завдані ворогом, а ще й задля економії коштів, яких у місцевих бюджетах нинішнього року катастрофічно не вистачає.

З подовженням тривалості світлового дня та переведенням годинникових стрілок громади повідомляють про те, що вуличне освітлення не вмикатимуть, а замість розрахунків за електроенергію спрямують кошти на Збройні Сили і підтримання роботоздатності комунікацій та інфраструктурних об’єктів.

434734466_1134606011302332_7883348932623015630_n

В Черкаській області таке рішення прийняли вже як мінімум дві громади. Тепер до них доєднується й Звенигородська.

Заступник міського голови Сергій Щербина переконаний, так діяти варто було ще раніше:

- Щодобовий час освітлення вулиць у Звенигородці, задля зменшення витрат, ми скоротили вже давно. І вважаю, що приклад, який демонструють зараз громади, повністю відмовляючись від вуличного освітлення на весняно-літній період, єдино вірний. Витрачати на це такі великі гроші в умовах війни - непомірна розкіш, - висловлює думку посадовець.

Також він розповідає, що всі можливі кошти з місцевих бюджетів держава перерозподіляє для Збройних Сил, через це бюджет Звенигородської громади на 2024 рік був зменшений на 52 мільйони гривень. І це одночасно відповідь для тих, хто вказує на дорожні ями та чекає капітальних ремонтів шляхів. Держава кошти на це обмежує, тому говорити маємо лише про те, що можемо зробити своїми силами, й при цьому економити, де тільки можливо.

Зокрема й на вуличному освітленні. Адже, щоб освітлювати в темну пору місто та села Звенигородської громади, навіть за скороченим нині графіком, необхідно більше 5 мільйонів гривень. Відповідно, вимкнувши ліхтарі від теперішнього часу й до середини осені, можемо розраховувати на збереження великої частини цих коштів.

Про це пише Звенигородська міськрада

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100