Як діяти в разі виникнення надзвичайної ситуації радіаційної небезпеки детально розповіли фахівці Головного управління ДСНС України у Черкаській області під час навчання на базі Придніпровського районного суду.

3

Для співробітників Служби судової охорони Черкащини, працівників Територіального управління Державної судової адміністрації України в Черкаській області та апарату суду фахівці ДСНС поетапно продемонстрували хід дій у разі виникнення реальної радіаційної загрози.

2

«Якщо людина підготовлена, значить вона захищена, і це правило у час війни стало ще більш актуальним. Кожен українець повинен знати базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру. Але якщо у вашій місцевості трапилась радіаційна аварія основне – потрібно залишатись в приміщенні або терміново у нього зайти, якщо ви знаходитесь на вулиці. Це найбезпечніша дія, яку обов’язково варто виконати», - наголосили фахівці ДСНС.

1

Проведення таких заходів беззаперечно впливає на психологічну та фізичну готовність громадянина, підвищує рівень не лише теоретичних знань, а й практичних навичок, а отже допомагає зберегти здоров’я і життя.

Алгоритм дій у разі радіаційної аварії:

- перебувайте в укритті;

- зберігати спокій та слідкуйте за офіційними джерелами інформації;

- знезаразьте себе;

- помийтесь, якщо є така можливість;

- одягніть чистий одяг.

Обов’язково допоможіть рідним і близьким виконати перераховані дії. За можливості, робіть це в рукавичках та масці або респіраторі.

Пресслужба Служби судової охорони Черкащини

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.2023 11:51
Не понял. Что за наколки? Судей что охраняют уже уголовники?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100