Перебуваючи на пляжі, відпочивальники, мабуть, звертали увагу на наявність кольорових і різного розміру буїв, розміщених на воді на міських комунальних пляжах. Комунальники вирішили розповісти, яким цілям вони слугують і які функції виконують.

357171360_265720369376032_4751157039924439173_n

  • Відповідно до Правил охорони життя на водних об'єктах межі пляжів позначаються буями червоного або помаранчевого кольору.
  • Буї встановлюються не далі ніж 50 м від берега, але не більше глибини 150-175 см. Така глибина вважається безпечною для купання.
  • На глибині 70 см встановлюються буї для дітей та людей, які не вміють плавати. Такої території має бути 10% від загальної території пляжу.
  • Також бувають випадки, коли на дні річки трапляються сторонні предмети або якась інша небезпека для людини, наприклад, заглибина. Такі місця позначаються буями чорного кольору.
  • Побачивши чорний буй, відпочивальнику краще не наближатися до позначеного ним місця, оскільки це може бути небезпечно.

Загалом, основна причина, для чого пляжі позначаються буями, — забезпечення безпеки, каже директор Комунальної установи «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» Сергій Микитченко.

Начальник дільниці пляжів КП «Благоустрій» Володимир Сухомудренко наголошує:

— Відпочиваючи, завжди треба пам’ятати про безпеку і дотримуватися рекомендації купатися в місцях, які визначені та обладнані для купання, оскільки у таких місцях в обов'язковому порядку чергують рятувальники, які допоможуть у разі виникнення небезпечної ситуації.

Нагадаємо, що ЗАБОРОНЕНО:

- купатися поодинці біля крутих, стрімчастих і зарослих густою рослинністю берегів;

- пірнати з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів;

- запливати за буйки;

- випливати на судновий хід;

- гратися у воді (тягнути когось за ноги під воду, робити захвати шиї, тощо);

- заходити у воду у нетверезому стані.

За інформацією КП «Благоустрій»

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Своевременная инфа 05.07.2023 18:59
Ведь когда у общества нет цветовой дифференциации буёв по размерах, то нет цели! А когда нет цели — нет будущего!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100