«За перше півріччя цього року до державного і місцевих бюджетів надійшло майже 14 мільярдів гривень», - про це повідомила перша заступниця голови Черкаської ОВА Наталія Кравченко.

Це на 42% більше, ніж за 2022 рік.

IMG_20230712_132027

Спікерка наголосила, що російсько-українська війна внесла свої корективи в пріоритети розподілу коштів місцевих бюджетів:

«Перше місце посіли невластиві для місцевих бюджетів податки, такі як підтримка Збройних сил України, територіальної оборони, та всіх інших, хто забезпечує цілісність нашої держави». Близько 600 мільйонів гривень передбачено на цей напрямок, понад 400 мільйонів сьогодні вже використано.

Друге, не менш важливе – піклування про майбутніх ветеранів, сімей загиблих, зниклих безвісті захисників. На статтю виділили більше 120-ти мільйонів гривень.

Наступний пріоритет – укриття. З початку військової агресії 50 мільйонів гривень коштів місцевих бюджетів спрямовані на облаштування укриттів у закладах загальної середньої освіти. У 8-ми укриттях закладів середньої освіти тривають ремонтні роботи для покращення безпеки учнів. Окрім того 18 шкільних автобусів планують придбати до початку навчального року, загальною вартістю 39 мільйонів гривень, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету.

Також здійснюються проєкти зі сфери медицини, зокрема, проєкт, який стартував у минулому році: «Спорудження приміщення радіологічного корпусу обласного медичного диспансеру для встановлення лінійних прискорювачів».

Незабаром почнеться ремонт державних автомобільних доріг місцевого значення. На виконання робіт передбачена субвенція з державного бюджету».

Актуальним сьогодні і до кінця 2023-го року лишиться ветеранський напрямок.

За словами Наталії Кравченко, слід неодмінно посилювати його, робити кроки на випередження. Масштабний напрямок, над яким вже працюють й продовжать працювати – реабілітація не тільки фізичного стану військовослужбовців, а й психосоціальна підтримка.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100