реклама

реклама

Жнивна кампанія стартувала на Черкащині. Станом на 18 липня в області обробили понад 9,5 тисяч гектарів полів. Наразі середня урожайність обраховується у 51,2 центнера на гектар, розповів керівник ОВА Ігор Табурець.

З його слів, цьогоріч середня урожайність більша за торішню.

IMG_20230718_210534

Ігор Табурець, він підкреслив, що Черкащина є прогресивним аграрним краєм: «Ми намагаємося вдосконалюватися в переробних, технологічних процесах, і достатньо конкурентоспроможні у всьому світі з точки зору вирощування агропродукції».

Зараз триває збір озимого ячменю, ріпака, гороху. Другий сезон поспіль професіонали долають виклики повномасштабної війни.

Жнива розпочали символічно урочисто на полях ТОВ «НВФ «Урожай» – одному з провідних підприємств компанії МХП, що на Канівщині.

Директор ТОВ «НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік назвав два важливі аспекти, на яких стоїть сучасна Україна – історії та традиції. Ситуація в країні диктує свої умови, тому на урочистостях хлопці із ЗСУ отримали автівку для підсилення оборони.

IMG_20230718_210409

Про працьовитих українців також згадав голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний: «Цьогоріч наші аграрії впоралися з дуже складною посівною. Зрештою, погодні умови абсолютно не сприяли й починати довелося ледь не на місяць пізніше. Через це не вдалося отримати хороших сходів та густини посівів і прогнозується зниження врожайності на 10-20%.

Однак, попри всі труднощі, кожен старанно працює на своїй ниві. Бо розуміє, що його праця - це не просто бізнес для того, аби прогодувати родину, а й гарантія продовольчої безпеки нашої країни й не тільки. Сьогодні можемо констатувати те, що аграрії Черкаського краю гідно виконують поставлені завдання: вирощують високі врожаї. Тож ми будемо з українським хлібом».

IMG_20230718_211520

Жнива на Канівщині розпочали з молитви. Під народні пісні гості косили, а згодом молотили пшеницю, щоб символічно показати продовження традицій хліборобства.

IMG_20230718_212010

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100